Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 858 / 291 / 0
Ricah pisze:
essen pisze:
Żeby spowolnić budowanie tolerancji a nawet ją zmniejszyć na (np fenidaty, nikotyne, kofeine i inne stymulanty) będzie dobre stosowanie:

DXM 15mg codziennie (zarzucone rano)
30g kurkuma + pieprz (1-3g)

Ma to sens?

Ewentualnie co można jeszcze dodać do tego?
Tak, ma sens, ale nie oczekiwalbym cudow. Mozesz dorzucic CDP-Choline, forskoline, inozytol oraz antagonistow NMDA (np. magnez).
Ja bym dojebał gałke muszkatołową, imbir, rumianek i pietruszkę i wtedy oczekiwałbym cudów. No i trochę więcej DXM albo nawet innego antagonisty nAChRs np. memantyny, metoxetamine, difenidyne. Ale jak ich się miksuje to trza dawki każdego obniżyć.

Co innego jak masz ibogaine. Wtedy ona rumianek kurkuma i starczy.
  • 954 / 52 / 0
Jest jakaś realna różnica w samych efektach pomiędzy suplementacją kurkumy, a kurkuminy w tabletkach? Co lepsze? Bo opcja z tabletkami wiadomo dużo wygodniejsza.
  • 70 / 10 / 0
Na zwykłej kurkumie można się przejechać, zwłaszcza że jest teraz "modna". Obecnie mam organiczną ze Stanów i porównaniu z tą, którą kupiłam wcześniej w Polsce, różnica jest kolosalna - ta obecna jest ciemna, "tłustawa", a z polskiego sklepu blada, sypka, beznadziejna. Ja zwykle wybieram naturalną, bo rośliny zdają się mieć taki skład, że działają lepiej niż jedna wyizolowana z nich substancja.
No i pieprz zwiększa przyswajalność. W niektórych tabletkach wiem, że go nie ma.
Myślisz, że jak nie robisz nic, to nie robisz nic złego?
  • 640 / 118 / 0
Kupiłem raz tabletki z kurkuminą i dodatkiem piperyny. Różnice były odczuwalne, niestety, na korzyść dla zwykłej kurkumy. Sama kurkumina dawała trochę okrojone efekty. Już nie pamiętam dokładnie, czego mi brakowało, oprócz wyraźnej poprawy nastroju pamiętanej z żarcia przyprawy z torebek. Ale w gruncie rzeczy i tak byłem zadowolony.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 785 / 16 / 0
pytanie jaki stymulant dziala najsilniej na dopamine a jaki na serotonine powie ktos ?? :D
  • 5322 / 960 / 0
nie ma czegoś takiego, ja bym obstawiał metamfetamine jako dop i MDMA jako realeser sero. To że działa najsilniej to w sumie minus bo wiąże się z szybszą downregulacją. Nawet taka L-dopa potrafi ładnie spierdolić neuroprzekaźniki.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 858 / 291 / 0
Jaka jest rzeczywista toksyczność łączenia iMAO z NDRI? Niby wincy dopaminy w synapsie to winksza neurotoksyczność, ale MAO metabolizuje DA do szkodliwych metabolitów (DOPAC, MT) a zablokowanie MAO to zmniejszenie ilości jej szkodliwych metabolitów.
iMAO w połączeniu ze spidami jest czasem neuroprotekcyjne nawet. Przykładem jest selegilina - dodana do MPH, fety, PEA zmniejsza toksyczność nawet do zera. To samo kurkuma (w zasadzie nie to samo). Jej moc jako iMAO jest bardzo słaba i jej działanie ochronne na neurony należy przypisywać jej efektom przeciwutleniającym i zwiększającym ekspresję BDNF więc dodaję to jako ciekawostkę.

Wyjaśnił ktoś działanie odwracające tolerancję antagonistów NMDA? Tak. Antagonizm NMDA i nAChRs, ale to wg mnie ma efekt addytywny.
Spidy na wejściu wpierdalają Ca++ i Na+ do neuronów. W rezultacie codziennego nakurwiania poziom extracellular Ca i Na jest obniżony a z pustego extracellular intracellular się nie wypełni. Spidy działają coraz słabiej. Do tego kanały sodowe i wapniowe są coraz mniej wrażliwe na te jony.
Dysocjanty blokują kanały sodowe i wapniowe pozwalając uzupełnić pozakomórkowe poziomy sodu i wapnia i uwrażliwiają ich kanały, dlatego spidy klepią tak jak na początku.

Przez pierwsze kilka dni suplementowania 4F-MPH (bardzo małe dawki) wejście było dosyć wyczuwalne (poczucie mocy i ogarnięcia jak skurwysyn), ale potem to osłabło aż całkiem znikło. Na efekty dopingujące mózg tolerka nie rosła i nic z tym nie robiłem. Po kuracji DXMem powracało to uczucie na wejściu, ale co ciekawe - dzisiaj dojebałem sporą dawkę wapnia (do codziennej dawki sodu) i mnie wyjebało lepiej niż za pierwszym razem i po kuracji DXM.

Więc podstawa przy napierdalaniu spidów to: uzupełnianie minerałów (SODU, potasu, WAPNIA, magnezu), regularne posiłki złożone z dużej ilości białka zwierzęcego i złożonych węglowodanów, nawodnienie, wystarczająca ilość snu.
  • 785 / 16 / 0
a co ze stimow dobre jest na dopke moze hex en ?
  • 1857 / 70 / 80
Hexen to gówno i działa w dużej mierze na noradrenaline. Nie można powiedzieć, że hexen jest dobry.
  • 1628 / 198 / 0
Anon pisze:
Hexen to gówno i działa w dużej mierze na noradrenaline.
Wydłużanie łańcucha pyrovaleronu powoduje większy efekt inhibicji dopaminy, nie wpływając zbytnio na noradrenaline, co potwierdziły badania. Możesz mi uwierzyć na słowo, ale jeśli nie to chętnie poszukam dla ciebie tej publikacji na researchgate.

Tutaj natomiast nie mamy struktury pyrovaleronu tylko po prostu pentka z węglem więcej tu i z węglem więcej tam. Hexedron był bardzo zbalansowany i bardzo dopaminergiczny, wręcz ten węgiel wyrównywał braki pentedronu(noradrenalinowy wypierdol na koniec zabaw z kilkoma dorzutami nosem), ale o wiele droższy w syntezie (jeden prekursor był 3-4x droższy w tamtym okresie), więc przeleciał nam między palcami w banie razem z pentedronem. Ethyl-Hexedrone(czyli heniek jak zwiecie ten związek) ma za to etyloaminę, zamiast metyloaminy. A teraz spójrzmy sobie na metkata i etkata.

Uważam, że balans w hexenie to 60:40 noradrenalina: dopamina także nie można mówić o dużej mierze tylko większej mierze. %-D

Ale się po polacku wykłociłem właśnie, piękna cebula, dumny z siebie jestem. :cheesy:

@edit:
A w sumie to pierdolne jeszcze sobie z dupy proporcje, bardzo subiektywne z obserwacji swojego ciała:

Noradrenalina : Dopamina:
Pentedron - 80 : 20
Hexedron - 50 : 50
Ethyl-Hexedrone - 60 : 40
Ethyl-Pentedrone - 70 : 30

Tak czy siak, żeby nie było offtopu to po półrocznych jazdach na samym hexenie, mój miks naprawczy po trójeczkach i czwóreczkach to może nie wystarczyć. Za duże skoki wszystkiego w mózgu i ciele. Tam chociaż się stosowało oral a wjazd był gładziutki dzięki uwalnianiu przekaźników, a nie pizdnięcie w transportery co wywraca pod kopułą wszystko do góry nogami.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.