Ricah pisze:Tak, ma sens, ale nie oczekiwalbym cudow. Mozesz dorzucic CDP-Choline, forskoline, inozytol oraz antagonistow NMDA (np. magnez).essen pisze:Żeby spowolnić budowanie tolerancji a nawet ją zmniejszyć na (np fenidaty, nikotyne, kofeine i inne stymulanty) będzie dobre stosowanie:
DXM 15mg codziennie (zarzucone rano)
30g kurkuma + pieprz (1-3g)
Ma to sens?
Ewentualnie co można jeszcze dodać do tego?
Co innego jak masz ibogaine. Wtedy ona rumianek kurkuma i starczy.
No i pieprz zwiększa przyswajalność. W niektórych tabletkach wiem, że go nie ma.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
iMAO w połączeniu ze spidami jest czasem neuroprotekcyjne nawet. Przykładem jest selegilina - dodana do MPH, fety, PEA zmniejsza toksyczność nawet do zera. To samo kurkuma (w zasadzie nie to samo). Jej moc jako iMAO jest bardzo słaba i jej działanie ochronne na neurony należy przypisywać jej efektom przeciwutleniającym i zwiększającym ekspresję BDNF więc dodaję to jako ciekawostkę.
Wyjaśnił ktoś działanie odwracające tolerancję antagonistów NMDA? Tak. Antagonizm NMDA i nAChRs, ale to wg mnie ma efekt addytywny.
Spidy na wejściu wpierdalają Ca++ i Na+ do neuronów. W rezultacie codziennego nakurwiania poziom extracellular Ca i Na jest obniżony a z pustego extracellular intracellular się nie wypełni. Spidy działają coraz słabiej. Do tego kanały sodowe i wapniowe są coraz mniej wrażliwe na te jony.
Dysocjanty blokują kanały sodowe i wapniowe pozwalając uzupełnić pozakomórkowe poziomy sodu i wapnia i uwrażliwiają ich kanały, dlatego spidy klepią tak jak na początku.
Przez pierwsze kilka dni suplementowania 4F-MPH (bardzo małe dawki) wejście było dosyć wyczuwalne (poczucie mocy i ogarnięcia jak skurwysyn), ale potem to osłabło aż całkiem znikło. Na efekty dopingujące mózg tolerka nie rosła i nic z tym nie robiłem. Po kuracji DXMem powracało to uczucie na wejściu, ale co ciekawe - dzisiaj dojebałem sporą dawkę wapnia (do codziennej dawki sodu) i mnie wyjebało lepiej niż za pierwszym razem i po kuracji DXM.
Więc podstawa przy napierdalaniu spidów to: uzupełnianie minerałów (SODU, potasu, WAPNIA, magnezu), regularne posiłki złożone z dużej ilości białka zwierzęcego i złożonych węglowodanów, nawodnienie, wystarczająca ilość snu.
Anon pisze:Hexen to gówno i działa w dużej mierze na noradrenaline.
Tutaj natomiast nie mamy struktury pyrovaleronu tylko po prostu pentka z węglem więcej tu i z węglem więcej tam. Hexedron był bardzo zbalansowany i bardzo dopaminergiczny, wręcz ten węgiel wyrównywał braki pentedronu(noradrenalinowy wypierdol na koniec zabaw z kilkoma dorzutami nosem), ale o wiele droższy w syntezie (jeden prekursor był 3-4x droższy w tamtym okresie), więc przeleciał nam między palcami w banie razem z pentedronem. Ethyl-Hexedrone(czyli heniek jak zwiecie ten związek) ma za to etyloaminę, zamiast metyloaminy. A teraz spójrzmy sobie na metkata i etkata.
Uważam, że balans w hexenie to 60:40 noradrenalina: dopamina także nie można mówić o dużej mierze tylko większej mierze.
Ale się po polacku wykłociłem właśnie, piękna cebula, dumny z siebie jestem. :cheesy:
@edit:
A w sumie to pierdolne jeszcze sobie z dupy proporcje, bardzo subiektywne z obserwacji swojego ciała:
Noradrenalina : Dopamina:
Pentedron - 80 : 20
Hexedron - 50 : 50
Ethyl-Hexedrone - 60 : 40
Ethyl-Pentedrone - 70 : 30
Tak czy siak, żeby nie było offtopu to po półrocznych jazdach na samym hexenie, mój miks naprawczy po trójeczkach i czwóreczkach to może nie wystarczyć. Za duże skoki wszystkiego w mózgu i ciele. Tam chociaż się stosowało oral a wjazd był gładziutki dzięki uwalnianiu przekaźników, a nie pizdnięcie w transportery co wywraca pod kopułą wszystko do góry nogami.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.