Z supli może 5htp...? 200mg na 45min przed snem oraz 200mg rano po śniadaniu. Powtarzać przez 25 dni. Efekt - uregulowanie rytmu dobowego, poprawa jakości snu, stabilizacja/poprawa nastroju.
A te skurcze utrzymywały się jak zmniejszałaś dawkę do 50/ 25 mg?
21 września 2020bulku pisze: 25 dni
ja bym tyle czasu nie stosował 5htp.
To sie stosuje dużo krócej - widziałem gdzies rozpiski 3 dni on i 3 off.
Jak juz to łykajcie tryptofan - sama sciezka metabolizmu tryptofanu powoduje uruchomienie szlaku kinureninowego a ten działa wielopoziomowo.
np blokuje rec nmda itd
Nigdy nie zrozumiem stosowania 5htp. I jak jeszcze krótki zastrzyk 5htp po serotogenikach ujdzie tak stosowanie tego długo to gupota.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
08 grudnia 2018nasienie14 pisze: Czy jest jakiś specjalista który doradza przy śnie?
Znam podstawy higieny snu, pracuje od 8-16, problem jest taki, że ni chuja nie jestem w stanie sie wyspac tak, żeby wstać na tą 7.00... Wygląda to tak, że po powrocie z pracy jestem mega śpiący, walcze ze sobą, żeby dotrwac jakoś do 20 i nagle o tej 20-21 dostaje sił, odechciewa mi się spać i nawet mirtazapina nie jest w stanie mnie złożyć do snu. W konsekwencji zasypiam o 1, wstaje o 7 i jestem nieprzytomny i tak do weekendu. W weekend idę spać o 23 i wstaje kurwa o 11 i dopiero czuję się normalnie.
Nie wiem, może powinienem pozwalać sobie na tą drzemkę o 16? Tylko że ona potrafi trwać nawet do 21 jak był ciężki dzień i potem jest dopiero dramat. Już kiedyś miałem taką sytuację, że chodziłem spać 7-15 i to było chore...
Czy bezsennosc spowodowana lekami nasennymi doraznymi (z-drugs i benzo sprawiaja, ze od nowa powtarza sie ten koszmar) mozna chwilowo stlumic kwetą tak, zeby nie zresetowala sie bezsennosc?
Powoli czuje jakby moje cialo sie rozpadalo a nie chce zrec potem cale zycie nasennych.
W ciągu dnia sporo sporo stymulantów (ale coś w rodzaju kofeiny, yerby, DMAA, p-efki - w rozsądnych ilościach).
Rano jestem nie do życia. Ilekroć nastawię budzik nawet na 8-mą, to wstaję na siku i z powrotem w sen. Do 12-stej i cykl się zamyka.
Póki co, jedyny ratunek to mieć od razu przy łóżku pakiet stymulujący - p-efka, kofeina, DMAA, i później o 9-tej powtórka p-efka, kofeina, nootropil, ale dalej jest brain fog. Jak wstanę o 12 to czuję się chujowo psychicznie, ale idzie się łatwiej rozkręcić.
Pytanie czy to jest kwestia przestawienia się tylko, czy coś głębszego w tym jest?
Dodam, że zażywam Parogen - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
Kurwa te sny są tak realistyczne, że budze się w nocy albo nad ranem przerażony i nir wiem czy to był sen czy naprawdę. Często krzyczę przez sen, nie raz nawet zdarza mi się płakać. Gdy pojde spac zjarany to te sny są jeszcze bardziej pojebane i bardziej realistyczne.
9mbc , 5htp , agmatyna , z bromantan się wstrzymam ( cena )
And if God hadn't meant for me to get high
He wouldn't have made bein' high so much, like, perfect
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.