Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
siema, jaki stymulant/nootrop polecacie kiedy po ośmiu godzinach pracy fizycznej muszę wykonywać dość ciężką pracę umysłową? próbowałem już Adrafinilu, hupercyny a, sulbutiaminy (fajnie działa), noopeptu ale potrzebuje coś co będzie mnie stymulować kiedy jestem fizycznie zmęczony. dodam że mam dość dobrą dietę, jem pięć posiłków, suplementuje witaminki, fosfor, magnez, wapń i omega 3.
  • 3649 / 994 / 2
Sunifiram + PRL-8-53 podjęzykowo.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 9304 / 1809 / 2
Myjac zeby wystarczajaco oslabiasz szkliwo....
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 441 / 21 / 0
Zawsze się bardzo stresuje na pisaniu kartkówek czy egzaminów na studiach. Trzęsą mi i pocą mi się dłonie a w głowie chaos podnosi mi się ciśnienie i czuję taki ucisk w głowie. No i to bardzo obniża moją wydajność w takich sytuacjach :/

Myślę nad dorzuceniem sobie l-teaniny jakieś 150 - 300mg co by zredukować stres i napięcie i dorzucić trochę piracetamu na rozjaśnienie umysłu. Czy taki miks odniesie jakiś skutek ?
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 85 / 3 / 0
OK

Ja na koniec dodam, że można zmielić w młynku do kawy skorupki jajek i takim proszkiem szorować zęby. Remineralizuje lepiej niż fluor.

Szczotkowanie zębów nie zapobiega próchnicy, to jest zależne od diety i genów. Szczotkowanie zapobiega powstawaniu kamienia nazębnego, jeśli jest przeprowadzane należycie - nie dłużej niż kilka godzin po ostatnim posiłku.

Zęby najlepiej szczotkować co najmniej 30 min. po ostatnim posiłku - do tego czasu szkliwo nie jest już osłabione przez kwasy wyprodukowane przez bakterie żerujące na naszym posiłku.
  • 49 / / 0
Muszę w tydzień sklecić do końca pracę dyplomową(inżynierka), do tego pracuję po 8 godzin 3x w tyg. W kontekscie takiego konkretnego zastosowanie polecacie jakieś sprawdzone nootropy, lub pomocne stymulanty? Mam na stanie noopept i choline oraz różeniec górski aktualnie tylko. Potrzebuję głównie wolniejszej utraty maksymalnej koncentracji na ten tydzień, żeby móc pracować cały dzień, bo zawsze jest dobrze na początku, a potem stopniowo moje siły kognitywne ulegają osłabieniu.
  • 5 / / 0
Stosował ktoś nikotynę w ramach polepszenia zdolności kognitywnych, Czy jest jakaś opcja brania nikotyny w płynie zamiast w papierosach czy e-papierosach w celu harm reduction? I o ile mniej szkodliwe by to było od wdychania dymu
  • 24 / 5 / 0
[mention]zawodnik[/mention]
Do intensywnej pracy w nocy jak i w dzień poleciłbym jakiś mikro-dozowany doustnie fenidat w stylu IPH, 4f-MPH co jakieś 2-3h.
Z nootropów możnaby użyć Adrafinil, ale szczerze jeszcze nie testowałem na własnej skórze, z kolei znajomi polecją jako środek na utrzymanie koncentracji i niwelacje zmęczenia ;D
Nie mówie już o diecie ubogiej w cukry i alkohol bo to chyba banalna podstawa...chociaż mi się zdaża zapomnieć ;p
W moim przypadku najbardziej ruszyły mnie nie jakieś leki psychotropowo-nootropowe tylko zwykły, zdrowy i świadomy wysiłek fizyczny, wspomagany kreatyną, białkiem i bcaa.
Do aminokwasów dorzucam jeszcze z rana NALT(tyrozyna z większą wchłanialnością), a wieczoroem 1g l-tryptofanu i wstając rano wyspany czuję, że muszę coś zdziałać,
Także polecam się zmeczyć, do tego dieta, kwasy z amino i reeelax ;)
Czasem nie ma czasu.
Dotychczas nawet był.

A kto by to liczył...?
sinsonasin@gmail.com
  • 85 / 3 / 0
14 stycznia 2018Leczo pisze:
Stosował ktoś nikotynę w ramach polepszenia zdolności kognitywnych, Czy jest jakaś opcja brania nikotyny w płynie zamiast w papierosach czy e-papierosach w celu harm reduction? I o ile mniej szkodliwe by to było od wdychania dymu
Są też plastry nikotynowe i tabaka.
Mnie po nikotynie zbierało na rzyganie i tyle. Zero polepszenia zdolności kognitywnych.
  • 454 / 39 / 0
13 stycznia 2018fraktal123 pisze:
Zawsze się bardzo stresuje na pisaniu kartkówek czy egzaminów na studiach. Trzęsą mi i pocą mi się dłonie a w głowie chaos podnosi mi się ciśnienie i czuję taki ucisk w głowie. No i to bardzo obniża moją wydajność w takich sytuacjach :/

Myślę nad dorzuceniem sobie l-teaniny jakieś 150 - 300mg co by zredukować stres i napięcie i dorzucić trochę piracetamu na rozjaśnienie umysłu. Czy taki miks odniesie jakiś skutek ?
Najlepiej to zacząć stosować parę adaptogenów, żeby organizm łatwiej znosił stres. Ja poleciłbym Ci Ashwagandhę, masz też krople walerianowe zawsze. Też obniżenie kortyzolu czyli witamina C, l-glutamina i kwasy omega-3
ODPOWIEDZ
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.