Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Mam coraz mocniejsze wrażenie że ludzie, dzieci od małego są zasypywani oczekiwaniami i stąd poźniej ciągłe rozkimny(wyjście w przyszlość), analizy a jak coś nie wyjdzie to wracanie (co mogłem zrobić inaczej). Ludzie przestają trwać, przestają istnieć w chwili która mimo że ulotna to jest najbardziej rzeczywistym i najbliższym doznaniem jakiego człowiek może skosztować. Zawsze istnieje tylko w danej chwili.
  • 1425 / 81 / 0
Podobno jak zostanie opracowana sztuczna inteligencja i człowiek nie będzie musiał pracować wtedy ludzkość tak na prawdę skupi się na życiu w danej chwili dla siebie, a narazie zapierdalać trzeba więc są oczekiwania/wymogi i presja osiągania sukcesów $$$ zapominając o prawdziwej nieskończoności istniejącej w świadomości.
  • 0 / / 0
serg pisze:
Mam coraz mocniejsze wrażenie że ludzie, dzieci od małego są zasypywani oczekiwaniami i stąd poźniej ciągłe rozkimny(wyjście w przyszlość), analizy a jak coś nie wyjdzie to wracanie (co mogłem zrobić inaczej). Ludzie przestają trwać, przestają istnieć w chwili która mimo że ulotna to jest najbardziej rzeczywistym i najbliższym doznaniem jakiego człowiek może skosztować. Zawsze istnieje tylko w danej chwili.
Trafne. Do tego dodałbym uciekanie w nierzyczywistość dzięki książkom, filmom czy grom i potem taki gość nigdzie się nie odnajdzie i pracuje na linii...
  • 231 / 2 / 0
Fajnie, że wróciłeś Tyler. Wielu było ciekawych co się z Tobą stało, gdy zniknąłeś tak nagle. Tekst, który napisałeś nie przyniósł mi wiele nowych mądrości, ale ja już mam za sobą kilka książek o rozwoju duchowym. Innym może bardzo pomóc.
Przepraszam, że odbiegnę od tematu, ale chciałem zapytać zy dalej stosujesz mix EPH + MXE czy już nie są Ci one potrzebne? Pozdrawiam serdecznie. :)
  • 704 / 5 / 0
serg pisze:
Jesteśmy po części zniszczonym pokoleniem.
Wcześniej w PRLu ludzie nie mieli tyle możliwości.
Teoretycznie teraz powinniśmy być bardziej szczęśliwi.
Ale przez te możliwości sami się gubimy w tym wszystkim.
Są też większe oczekiwania, bo wiemy, że możemy wszystko, ale jednocześnie to nas przerasta.
Ale nie ma co narzekać, trzeba spiąć dupę i iść wygrywać gre w życie :-D
Uwaga! Użytkownik DeathAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3206 / 176 / 0
Jednak podstawą do zmian jest duże cierpienie. Kiedy ktoś nie chce się zmienić to znaczy, że tylko lekko cierpi i jego sytuacja aż tak bardzo mu nie przeszkadza i da się z nią żyć. Zgodzicie się chyba, że kiedy ktoś cierpi ogromnie to zrobi COKOLWIEK, żeby tego cierpienia unikać?
Nie do końca. Masa ludzi opracowuje sobie system racjonalizacji, np. religia, Bóg, wiara w naukę czy różne inne rzeczy.
Wiele razy sam dokładałem sobie cierpienia żeby motywować się do różnych rzeczy. Najgorszy stan dla mnie to myśl "jest jako tako, nic mnie już ciekawego w życiu nie czeka" - kiedy coś takiego się pojawia to znak, żeby dołożyć cierpienia, wtedy ruszam dalej i zawsze sytuacja zmienia się kompletnie.
Czasem przypomina mi się, że jedną z przyczyn dla których zainteresowałem się dragami było dla mnie zbyt nudne życie, nie przedstawiające perspektyw ;) Było zbyt obojętnie.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Limitbreaker pisze:
Czasem przypomina mi się, że jedną z przyczyn dla których zainteresowałem się dragami było dla mnie zbyt nudne życie, nie przedstawiające perspektyw ;) Było zbyt obojętnie.
Czuję się jakbym był w podobnym momencie, ale ogrom wiedzy jaki musiałbym przyswoić.. wszystko w swoim czasie.
  • 294 / 11 / 0
@up
chciałbym cię ostrzec przed dragami, chciałbym napisać że jak przed czymś tutaj przestrzegamy to mamy rację, że nie warto, ale już zapomniałem dlaczego chciałem to napisać.
  • 0 / / 0
Nieprzeczytany post autor: saimon »
Dzięki Marcin. Ja sobie doskonale zdaje z tego sprawę, zresztą zakładam że większość z Was znała szkodliwość dragów jak zaczynała, ale czego się nie robi dla dopaminy, no nie...
  • 9 / / 0
Ja polecam psychodeliki, nie mocne, np. mj, hasz, grzyby. Raz w miesiącu, do dwóch, w trakcie tripa: dobre książki polecane już tu wcześniej lub o podobnej tematyce, mi podoba się to że mam takie jakby głębsze zrozumienie, nie tylko intelektualne, ale też emocjonalne, a czasami fizyczne, dlatego książki zagranicznych autorów najlepiej czytać w oryginale, nawet jak się nie rozumie wszystkiego. Takie 'czytanie' dało mi dużo, ale są ludzie którzy nie przepadają za czytaniem, więc ci mogą spróbować wyjść na spacer do parku, na łąkę albo od biedy na miasto, również miłe i rozwijające doświadczenie, a jeśli nie ma się mocnych wkrętów to najlepiej porozmawiać z inną osobą próbując wyczuć ją, dlaczego mówi to co mówi, czy mówi to co myśli (po psy mam tak, że dostrzegam szczegóły na które codziennie nie zwracam uwagi tj. barwa głosu, sposób wypowiadania słów, kierunek oczu itp.). Dzięki takim rozmowom można dostrzec wiele schematów którymi kierują się ludzie i wreszcie my, można wyeliminować niechciane lub dodać inne, możliwości jest wiele.

A dla osób które boją się psychodelików ( ja też się boję :) i książki, filmy itp. nie najlepiej działają to jest stara zasada : " Z kim przestajesz taki się stajesz". Jeśli chcesz być zabawniejszy to musisz spotykać się z osobami wesołymi, chcesz mieć kasę to musisz zadawać się z osobami bogatymi itp. (tak to nie jest reguła, ale działa), poprzez przebywanie z nimi przejmujesz świadomie, bądź nie ich schematy myślowe, idee, cele, słownictwo i wiele więcej. Więc chcesz przebywać z takimi ludźmi jakim sam chcesz być, nawet jak czujesz się nieswojo, to to przeminie, a doświadczenie zdobyte w ten sposób będzie nieporównywalnie większe i lepsze niż gdybyś przeczytał o tym dziesiątki książek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.