Jak zaciskasz szczękę, to się zapominasz i myślisz o czymś stresującym - myśl o swojej postawie, kontroluj napinanie, to chyba przyniesie lepsze i bardziej długofalowe skutki niż branie leków, które odwalają za Ciebie całą robotę.
nie wiem czego się boję, ale siedzę, trzęsę się i płaczę.
dostałam cital, nie wiem, czy pomoże, bo działa po dłuższym czasie, a ja już nie wytrzymuję z samą sobą.
może znacie coś jeszcze, bardziej doraźnego?
Ps. Powodzenia w wychodzeniu z nałogu...
Kłamałem z tym u góry :)
NeverRewarded pisze:Zjedz jakiś mocny psychodelik i udaj się w to miejsce. Nie uciekaj od lęku, tylko go zwalcz. Brutalne, ale skuteczne.
dolcze, jak się wpieprzysz w benzo to będzie Ci trudno potem z tego wyjść. Lepiej spróbuj się czymś zająć po prostu, pogadać z kimś, a jeżeli to nie pomaga to pogadaj z lekarzem.
opak pisze:Propranolol nie uzaleznia nie daje fazy , same plusy : )
10 mg wieczorem i jest znaczna poprawa, bardzo pomaga przy lęku/lękach, nie trzęsie mnie od środka od stresu.
Nawet jeśli to placebo, no to co, ważne że działa ;)
to chyba też na to, nie?
ja mam to samo. Jarałem prawie cały rok dzień w dzień. Świątek, piątek bez wolnej niedzieli ;) Raz myślałem że zdycham po spaleniu może 2-3 buszków. Później zapaliłem jeszcze z 2-3 razy za każdym razem przejebana faza i strach a może nawet nie tyle strach co pewność, że zaraz zejdę. Nerwice mam do dzisiaj. We wrześniu minie 2 lata. Nostalgiczne palenie trawy, jeste głównym (choć nie jedynym) powodem mojego stanu. Także odradzam! Nie palcie non stop! ;)
Serio przejebana sprawa
Zdrowia!
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.