Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
06 października 2017fraktal123 pisze:
[mention]KiwiKID[/mention] Nie, nigdy nie paliłem. Może być to wina podwyższonego kortyzolu, gdyż bardzo ciężko mi się uspokoić i wyluzować, czuję to takie wewnętrzne napięcie, które schodzi po zażyciu fenibutu, GBL, melisy, czy pregabaliny. Szczególnie w towarzystwie ludzi gdzie czuje się źle, strach, lęk, obawa przed byciem osądzonym, to wszystko sprawia że się często jąkam, mam uczucie pustki w głowie, nie wiem co mam powiedzieć, jak się odezwać żeby nie palnąć jakiejś głupoty i się nie ośmieszyć.
Mam to samo, że się nie udzielam bo boję się że będę wyśmiany.
  • 9300 / 1808 / 2
06 października 2017fraktal123 pisze:
[mention]KiwiKID[/mention] Nie, nigdy nie paliłem. Może być to wina podwyższonego kortyzolu, gdyż bardzo ciężko mi się uspokoić i wyluzować, czuję to takie wewnętrzne napięcie, które schodzi po zażyciu fenibutu, GBL, melisy, czy pregabaliny. Szczególnie w towarzystwie ludzi gdzie czuje się źle, strach, lęk, obawa przed byciem osądzonym, to wszystko sprawia że się często jąkam, mam uczucie pustki w głowie, nie wiem co mam powiedzieć, jak się odezwać żeby nie palnąć jakiejś głupoty i się nie ośmieszyć.
Na start wdroz to co miales w linku ambroziaka.
Najbezpieczniejsza forma obnizenia kortyzolu.
Mija juz sporo czadu ruszyles cos?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 441 / 21 / 0
Tak, znacząco zwiększyłem spożycie omega 3 i 6, magnezu +b6 też. Czekam teraz aż przyjdzie mi l-glutamina i ją też dołączę do suplementacji. Zwiększyłem też ilość spożywanego białka, z racji że ćwiczę na siłowni więc musi być jakiś budulec dla mięśni ;)
Mam trochę więcej energii ale może dlatego że pijam stosunkowo spore ilości yerba mate 3-4 tykwy każdego dnia. W sumie to najlepszy mi znany zamiennik kawy.
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 9300 / 1808 / 2
Przebadaj sam kortyzol w najblizszym czasie.
Z czasem trzeba bedzie dorzucic cos na rozbudzenie lepetyny.
Np ginkgo z bacopa lub zen szeniem.
Rozpisz diete, wage typ budowy (ektomorfik, endomorfik)
Btw ytarlo sie, ze od bialka sie tyje, ale to mit.
Nie przekraczaj 1,8g bialka na kilogram masy ciala.
Tyje sie z dodatniego bilansu kalorycznego.

Ps a gdzie kompleks wit b? Cholina? Inozytol?

Scaliłem - neuro

I na koniec- magnez niczego nie wzmacnia.
Poprostu jest potrzebny do przyswojenia na pewnych poziomach.
Z tego co pamietam z np wapniem w ilosci 3:1 lub 3:2.
Nadmierne spozycie ograniczy przyswojenie magnezo zaleznych pierwiastkow.
Wchodzić i głosować
  • 441 / 21 / 0
Wyżej pisałem, że choline suplementuje codziennie, ok 1g brany w kapsułkach 2x500mg. Mam ginko i bacope i jeszcze ewentualnie dziurawiec, wszystko w formie ekstraktu muszę tylko popakować to do kapsułek. Wcześniej brałem moklobemid no i tak po prostu odstawiłem dawkę 300mg nie poczułem żadnych negatywnych efektów odstawienia. Tylko te pozytywne, wcześniej miałem ciągle wysuszone usta i wybudzałem się w nocy po kilkanaście razy nie mogąc zasnąć ponownie.
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 9300 / 1808 / 2
Na razie skup sie na jedzeniu, odsypianiu i suplementacji.
Na ginkgo i reszte przyjdzie czas.
Kup b complex tylko pilnuj zeby byla tam metylowana b12.

Rozpisz swoj dzien.
A i dokup ustronianke z jodem (kupisz w kauflandzie) i wode JAN (pij 30min przed obiadem)

Fuzja - D5
23 września 2017JohnyHa pisze:
Zaniżony poziom dopaminy powoduje anhedonię. Zaniżony poziom noradrenaliny wywołuje zmęczenie
Tak samo można mieć anhedonię przy normalnym poziomie dopaminy. Zmęczenie może być wywołane zbyt wysokim poziomem noradrenaliny lub można być przemęczonym pomimo dobrego/wysokiego jej poziomu.

Pozwólcie, że podzielę się z Wami moim niełatwym problemem.
Long story short: uważam, że cierpię na umiarkowanie ciężką formę depresji unipolarnej, będącej pokłosiem wieloletniego, ekstremalnego stresu jaki przeżywałem
Stres to najczęstsza przyczyna depresji, także zapewne masz rację.
Próbowałem też sporych dawek Dziurawca i źle się po nim czułem. Zawsze gdy najadłem się jakichś substancji podwyższających serotonine – chciało mi się rzygać.

Wystarczy do serotoninergików zjeść imbir, antagonizuje 5-ht3 i zbija nudności od serotoniny.
Co innego stymulanty – na te jestem łasy.
Nie lecz depresji typowymi stymulantami, bo to pomoże tylko na chwile, a potem tolerancja i uzależnienie wpędzą cię w jeszcze gorszą depresję.
To też jest istotne: moja depresja nigdy nie miała w sobie elementu płaczliwości, użalania się nad sobą, poczucia winy, etc. Za to miałem spowolnienie psychoruchowe i ogromne zmęcznie, brain fog, wypalenie emocjonalne aka „jedna wielka czarna dziura”. Nigdy nie miałem myśli samobójczych.
Twoja depresja może mieć podłoże podobne do wypalenia. Wypalenie występuje u ludzi długo stosujących stymulanty lub żyjących pod ciągłym stresem. W takich przypadkach pomocna bywa kuracja substancjami blokującymi katecholaminy. Neuroleptyki mają raczej średnią skuteczność na tym polu. Dużo lepszym wyjściem są agoniści alfa-2(klonidyna, tizanidyna) lub GABA-B(baklofen, GBL, fenibut). Ważne jest przy takiej kuracji by wraz z agonistą stosować antagonistę(yohimbina na alfa-2 i fasoraceetam na gaba-b) by nie wpaść w uzależnienie od uspokajacza
@neurobiolog o tym pisalem. Duzo adrenaliny to tez moze byc zmeczenie/anhedonia

A w zalaczniku masz bcaa przy chad (mania)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
  • 421 / 21 / 0
Jakaś przyjebana zmuła mnie wzięła, wszystko boli mnie w stawach, okropne parcie na ćpanie, nie mam na nic ochoty oprócz właśnie wcześniej wymienionego, chce poprawić wyniki na maturze a nie mogę usiąść do nauki, wszystko zaniedbuje i mam na wszystko totalnie wyjebane. Remedium dopatruje się w jakimś NDRI, co byście polecili? Z legalnych lub nielegalnych substancji. Coś mi mignęło niedawno przed oczami, że parcie na dragi ma swoje uwarunkowanie w poziomie Acetylocholiny, czy można z tym coś zrobić? Jakie inne alternatywy byście polecili?
  • 746 / 37 / 0
No bupropion jest takim lekiem, aczkolwiek potem nie będziesz mógł zaleczyć nerwów.
  • 3649 / 994 / 2
08 października 2017wkurwionygnoj pisze:
Jakaś przyjebana zmuła mnie wzięła, wszystko boli mnie w stawach, okropne parcie na ćpanie, nie mam na nic ochoty oprócz właśnie wcześniej wymienionego, chce poprawić wyniki na maturze a nie mogę usiąść do nauki, wszystko zaniedbuje i mam na wszystko totalnie wyjebane. Remedium dopatruje się w jakimś NDRI, co byście polecili? Z legalnych lub nielegalnych substancji. Coś mi mignęło niedawno przed oczami, że parcie na dragi ma swoje uwarunkowanie w poziomie Acetylocholiny, czy można z tym coś zrobić? Jakie inne alternatywy byście polecili?
Na stawy rób sobie gorące okłady z soli Epsom. Pomoże! :)
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 9300 / 1808 / 2
08 października 2017Stteetart pisze:
23 września 2017JohnyHa pisze:
Zaniżony poziom dopaminy powoduje anhedonię. Zaniżony poziom noradrenaliny wywołuje zmęczenie
Tak samo można mieć anhedonię przy normalnym poziomie dopaminy. Zmęczenie może być wywołane zbyt wysokim poziomem noradrenaliny lub można być przemęczonym pomimo dobrego/wysokiego jej poziomu.

Pozwólcie, że podzielę się z Wami moim niełatwym problemem.
Long story short: uważam, że cierpię na umiarkowanie ciężką formę depresji unipolarnej, będącej pokłosiem wieloletniego, ekstremalnego stresu jaki przeżywałem
Stres to najczęstsza przyczyna depresji, także zapewne masz rację.
Próbowałem też sporych dawek Dziurawca i źle się po nim czułem. Zawsze gdy najadłem się jakichś substancji podwyższających serotonine – chciało mi się rzygać.

Wystarczy do serotoninergików zjeść imbir, antagonizuje 5-ht3 i zbija nudności od serotoniny.
Co innego stymulanty – na te jestem łasy.
Nie lecz depresji typowymi stymulantami, bo to pomoże tylko na chwile, a potem tolerancja i uzależnienie wpędzą cię w jeszcze gorszą depresję.
To też jest istotne: moja depresja nigdy nie miała w sobie elementu płaczliwości, użalania się nad sobą, poczucia winy, etc. Za to miałem spowolnienie psychoruchowe i ogromne zmęcznie, brain fog, wypalenie emocjonalne aka „jedna wielka czarna dziura”. Nigdy nie miałem myśli samobójczych.
Twoja depresja może mieć podłoże podobne do wypalenia. Wypalenie występuje u ludzi długo stosujących stymulanty lub żyjących pod ciągłym stresem. W takich przypadkach pomocna bywa kuracja substancjami blokującymi katecholaminy. Neuroleptyki mają raczej średnią skuteczność na tym polu. Dużo lepszym wyjściem są agoniści alfa-2(klonidyna, tizanidyna) lub GABA-B(baklofen, GBL, fenibut). Ważne jest przy takiej kuracji by wraz z agonistą stosować antagonistę(yohimbina na alfa-2 i fasoraceetam na gaba-b) by nie wpaść w uzależnienie od uspokajacza
[mention]neurobiolog[/mention] o tym pisalem. Duzo adrenaliny to tez moze byc zmeczenie/anhedonia

A w zalaczniku masz bcaa przy chad (mania)
[mention]nasienie14[/mention] pierwszy akapit. Po przeczytaniu usun post bo cytuje, cytowany
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".