Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 258 / 16 / 0
Psychoza jak i mania wystąpiła po okresie, gdy nagle przerwałem zażywanie amfetaminy, może można to wszystko podpiąć pod psychozę poamfetaminową, a nie jak mi stwierdzono epizod manii i CHAD.?
Moze to byc psychoza poamfetaminowa, ale takie psychozy po fecie mijaja najczesniej same i to potrafia w ciagu kilku dni minac, napisales ze to pojawilo sie jak przestales brac wiec nie bylbym pewien ze jest to psychoza, predzej powinna ci sie objawic depresja niz psychoza, gdybys walil ciagiem ostro i nagle by ci sie poprzestawialo w glowie, to wtedy to na mur beton bylaby psychoza poamfetaminowa, jezeli nie chcesz brac leków i masz w dupie lekarzy to wypisz sie na wlasne zadanie, jezeli nie jestes ubezwlasnowolniony i nie zagrasz na dzien dzisiejszy sobie ani nikomu innemu, to nie maja prawa cie trzymac jezeli tego nie chcesz, no i wlasnie ile masz lat bo to bardzo wazne jest, pozdro ziom bedzie dobrze :)
  • 8 / / 0
Mam 21 lat. Aktualnie moja sytuacja psychiczna wygląda o wiele lepiej niż przedstawiałem to wcześniej. Od grudnia 2014 zacząłem uczęszczać na terapię na oddziale otwartym w ośrodku uzależnień. Było różnie raz gorzej raz lepiej. Ważne jest jedno, terapia dużo dała, a jeszcze więcej dało mi trafienie na dobrego specjalistę psychiatrę. Gdy pisałem po raz ostatni, po paru msc trafiłem z "niby" próbą samobójczą. Bo tak naprawdę nie chciałem się zabić ale tak potraktowano moje "przedawkowanie leków" (500 mg Depakiny :nuts: ). Podczas tego pobytu miałem za sobą już jakieś doświadczenie więc zachowywałem się najnormalniej w świecie. Dzięki temu psychiatra stwierdził, że zostanę na samej depakinie i daje mi nadzieję na to że to nie do końca był CHAD, gdyż jak sam stwierdził takie są procedury zawsze muszą dać jakąś jednostkę chorobową. Przestrzegł że nie mogę zażywać więcej substancji psychoaktywnych i powiedział że dopiero wystąpienie kolejnego epizodu manii może potwierdzić tę chorobę. Aktualnie jestem pogodzony z moim wyjebaniem w świat, uzależnieniem i chorobą. Co dało mi w miarę satysfakcjonującą egzystencję. Zdrowo się odżywiam, jem dobrej jakości białko zwierzęce, tłuszcze korzystne dla zdrowia i dużo warzyw i owoców. Niedługo planuję przymierzyć się do rozpoczęcia aktywności fizycznej. Gdyż subdepresja cały czas nie odpuszcza. No i na sam koniec jestem około rok w abstynencji od wszystkiego (no oprócz szlugów). :finger: Pozdro i zapraszam do dalszej dyskusji ewentualnych pytań :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.