Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9444 / 1849 / 2
01 czerwca 2019Retrowirus pisze:
Stetart, prawidłowy poziom jonów jest raczej pożądana oczywistiscia i truizmem, masz obsesję na tym punkcie.
Spojrz w kontekscie czego to bylo pisane:-)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1151 / 230 / 7
27 kwietnia 2019Stteetart pisze:
Nie stosuje sie AMPAkin czy agonistow NMDA tuz po cpaniu...
Doprecyzuję: ćpaniu dopaminergików i opioidów.
Dlatego:
https://en.wikipedia.org/wiki/FOSB#Delta_FosB patrzymy na infografikę po prawej stronie
bialko-deltafosb-t51333.html
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 8103 / 909 / 0
Nie jest źle.Jak mamy na dziennym zajęcia z psychologiem i ćwiczymy pamięć to wychodzi tak mniej więcej na 50 % pozytywnie, ale dziury w pamięci mam poważne.Uwagi tez średnio nie mam, zdarza mi się zapomnieć jakiś slow, wylatują po prostu z głowy.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3597 / 584 / 1
Gratuluję zatem! Jesetś w połowie drogi do zostania bezmózgiem z otwartą japą
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 113 / 2 / 0
Wiec jakie leczenie wedlug was podjac, co bedzie najlepsze? Naawet nie jestem pewny czy leki na mnie dzialaja, czy nie szkodza naawet brdziej. Pstchiatra powiedzial ze da sie jeszcze z tego wyjsc ale totalna abstynencja, nawet alko mi szkodzi. Niby pisze o leczeniu a wlasnie juz 3 kreski wciaaglem I nic nie czuje, dostrzegam tylko negatywy, lęki I niepokoj nawet nie wiem czego ? Mam wrazenie ze nie ogarniam rzeczywisstosci, I nie odczuwam euforii ani nic, zachowania swojego nie ogarniam I siebie, nie potrafie zaplanowac dnia I praacy podjac. A splycenie umysllowe.

Co byscie zrobili na moim miejscuu, ille taka psychoteraapia moze potrwac I jak skuteczna byc.
Same obawy, smutek I z kazdaa kreska to sie poglebiaa.
Help mee
Uwaga! Użytkownik czekam na nick nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 98 / 0
Mózg to skomplikowany narząd i do sprawności nie powróci... nie wierzę iż człowiek po latach ćpania czy alkoholizmu wróci do normalności. Trzeba się zatrzymać nim minie się punkt krytyczny.
  • 113 / 2 / 0
Tak mysle ze wlasnie go osiaglem na nieswiadomce. Sparalizowalo psychike.
Tam ziomek napisal ze bezmozgiem z otwarta japa, ocb ??
Nawet na oddychaniu sie skupic nie moge. Czy to punkt krytyczny ?
Uwaga! Użytkownik czekam na nick nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 98 / 0
Czy wrócisz do normalności, tego nikt nie wie... o tym się przekonasz po długim okresie czystości.
  • 3597 / 584 / 1
23 czerwca 2019czekam na nick pisze:
Tak mysle ze wlasnie go osiaglem na nieswiadomce. Sparalizowalo psychike.
Tam ziomek napisal ze bezmozgiem z otwarta japa, ocb ??
Nawet na oddychaniu sie skupic nie moge. Czy to punkt krytyczny ?
Piłem do UJebanego, ktory patologicznie i regularnie żre benzodiazepiny będąc dwudziestoparolatkiem. Po to, żeby się spłycić właśnie. On już pewnie nie pamięta swojej osobowości. Nie ważne.

PS - co rozumiecie przez punkt krytyczny? :p
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 113 / 2 / 0
-Krytyczny? Szaleństwo chyba lub piach.

Tak sie zastanawiam czy od tego palenia od 13 roku życia, potem wszystko od 18 dosłownie, prócz heleny, i to jeszcze człowiek głupi bo nie ogarniał tego, tylko jechało po bandzie równo.
- Mogłem uszkodzić nerw wzrokowy " oślepnąć chodz troche " taka rozkmina ze wczoraj, bo zjadlem 3 kreski 3cmc i 3 hexenu i nic innego niż panika, lęki, drętwienia, kurczę mieśni.
do tego SSRI wpierdalam i Kwetiapine, co i tak nie zasnąłem w nocy po tej Kwetia.

-Mogłem uszkodzić, wzrok, koncentracje, myślenie, pamieć i kore przedczołową?
Czy już wegetacja mnie tylko czeka i zero radości i perspektyw na życie?
:X
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.