Pochodne katynonu, zawierające w strukturze atom z grupy fluorowców, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Probówal ktos doczyszczanie 3cmc przez krystalizacje? Czy ma to sens? Ja wiem ze to z natury jest takie żrące ale moze cos pomoze? Trafił mi sie żółtawy sort, kryształy bardziej jak żwirek wygladaja, zawsze mialem biały lub troche przezroczysty i zastanawiam sie czy bedzie git. A jak juz krystalizacja to w czym najlepiej? Czysty izopropanol da rade czy z dodatkiem wody?
  • 4954 / 867 / 0
Acetonem przemyj.
  • 79 / / 0
@serotoninowy dzięki za odpowiedź. No sam już nie wiem co mam myśleć o tym. Kichawa zawalona na amen. Może faktycznie coś mnie chwyciło.

A mam do Ciebie jeszcze szybkie pytanko. Nie gustuję w stymulantach, bardziej euforyki. Powiedz mi jak szybko regenerują się pokłady dopaminy? Bo sero to wiadomo, długi proces. Natomiast z dopaminą słyszałem że jest bardziej lajtowo. Prawda to?
  • 4954 / 867 / 0
Tak, prawda. Dopamina to w 48h wraca do poziomu wyjściowego.
  • 509 / 195 / 1
Poziom dopaminy tak,ale receptory już nie.Część umiera,należy też pamiętać,że wrażliwość tych receptorów spada,a nasz tryb życia przez który i tak dopamina caly czas jest smyrana źle wpływa na nasz układ nagrody(tak wiem dopa to nie tylko nagroda)
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 4 / 2 / 0
15 kwietnia 2023KapitanBoo pisze:
Witajcie.

Sprawa wygląda tak, dokładnie tydzień temu poczęstowano mnie tym gównem. W piątek 0,7g i w niedzielę tyle samo. Mija praktycznie tydzień jak jestem czysty, a ja od wczoraj kicham, stan podgorączkowy, kichawa niby drożna ale czuję że zatoki dostały. To normalne by tydzień po takie rzeczy się działy? Jak długo taki stan może męczyć? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pamiętam, że moje początki były podobne. Na starcie "chorowałem" nie dzień po, tylko 7-10 dni później.
  • 1 / / 0
Witam serdecznie,
niestety nie wiem w ktorym dziale powinienem napisac w tej sprawie.

Mam wrazenie ze do zmielonego 3cmc zostala dodana kreatyna. Po wrzuceniu do wody z teog co wiem kamien powinien sie rozpuscic bez problemu, a kreatyna jest ciezko rozpuszczalna wiec zostaje w wodzie jako bialy proszek. Temat jest tez zolty co mi sie jakos laczy w calosc.

Czy kreatyna brana donosowo zakleja nos?
W jaki sposob moge sprawdzic czy moja teza sie sprawdza?

Dzieki,
Pozdro

Przeniesiono — CATCHaFALL
  • 9460 / 1855 / 2
@mymek nie wiem skąd Ty masz takie informacje... Kreatyna rozpuszcza się relatywnie dobrze, przy 5gr (czyli jednej porcji) nawet nie widać, że coś wrzuono.

Czy skleja nos ? Nie wiem. Wiem, że jeśli interesuje Cię jakość i chcesz zobaczyć co masz to w pierwszej kolejności powinieneś przebadać sobie towar testerami SIN-U.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 113 / 21 / 0
Kreatyna słabo rozpuszcza się w zimnej wodzie, za to lepiej w ciepłych roztworach kwasów. Możesz odważyć dwie małe porcje tematu i spróbować je rozpuścić np. w 5ml wody i 5 ml octu spirytusowego. Jeżeli po kilku minutach mieszkania roztwór wodny będzie mętny, a roztwór w occie klarowny, to masz pewien dowód na to, że w roztworze mogła być kreatyna. Jeżeli po dokładnym wymieszaniu oba roztwory nie będą klarowne, możesz je podgrzać np. przez zanurzenie w garnku z gorącą wodą. Próbka podgrzewana w occie powinna się rozpuścić szybciej. Jeżeli pomimo grzania i kwaśnego środowiska nie zaobserwujesz zmian, to zamiast kreatyny możesz mieć tam inny wypełniacz.

@Stteetart zwykłe odczynniki analityczne SIN-U dadzą wynik pozytywny na 3-CMC, ale nie powiedzą nic o zawartości innych wypełniaczy, takich jak np. kreatyna. Chyba że chodzi ci zestaw do chromatografii TLC, który sprzedają za 230 zł - analiza TLC nie jest jednak tak łatwa jak zalanie prochu odczynnikiem i porównanie kolorku, więc dopóki kolega nie ma większej niż powiedzmy 10 g ilości towaru pewnie mu się to nie opłaca.
  • 79 / / 0
Koledzy, to pocisnąłem. Miałem wszamać 500 mg tej substancji, a ojebałem 1,2g Ostatnia kreska około 16. Pytanie do Was mam się już martwić czy raczej przejdzie samo? Powiem tylko tak że pocę się niemiłosiernie. Papeć w ryju. Wziąłem aspargin, magnez, witaminy, zjadłem zupę. Co mogę jeszcze zrobić? Tolerka na 3 cmc raczej słaba. Kurwa człowiek głupi. Dajcie znać co o tym myślicie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.