Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Fakt 2 tygodnie temu nie miałem pojęcia za bardzo o temacie i myślałem że podanie doustne i w kabel uzaleźnia
ale fnt mam już od długiego czasu i paliłem często ,bo tylko taki sposób podawania był mi wiadomy ,i nie czułem uzależnienia większego niż od nikotyny nic mnie nie skręcało ani bolało

ale co fakt to fakt ,człowiek zdrowy nie zrozumie człowieka z uszkodzony systemem dopaminergicznym
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 1211 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
qiuru18 pisze:
człowiek zdrowy nie zrozumie człowieka z uszkodzony systemem dopaminergicznym
ale pojazd %-D
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Marcelino »
qiuru18 pisze:
Fakt 2 tygodnie temu nie miałem pojęcia za bardzo o temacie i myślałem że podanie doustne i w kabel uzaleźnia
ale fnt mam już od długiego czasu i paliłem często ,bo tylko taki sposób podawania był mi wiadomy ,i nie czułem uzależnienia większego niż od nikotyny nic mnie nie skręcało ani bolało
Nie ogarniam chłopie ale zawsze jak Cie czytam mam wrażenie że chcesz się popisać albo "wkraść w łaski opiatowych ćpunów" choć nie wiem po co. W innych wątkach też to zauważyłem.
qiuru18 pisze:
"Nie wiem czy wiesz ale ,większą radość daje samo gonienie celu niż go złapanie....chodzi o to żeby wyznaczać sobie realne cele a nie willa z basenem w Las Vegas i wiesz co"
Rzucasz tu jakimiś morałami a sam siedzisz w tym samym, takim za przeproszeniem "pierd.leniem" nie naprawisz komuś życia, nie ma bata. Swoją filozofię możesz zostawić z boku nie sądze żeby przekonała choć w 1 % osobę, która zaznała smaku ciągu fnt.

A ty bandziorek, wiesz że wszystko co napisales dotyczy też Ciebie??:)) To że nie jadles fnt raczej nie wiele znaczy przy Twoim doswiadczeniu.
Uwaga! Użytkownik Marcelino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / / 0
Nieprzeczytany post autor: antekhrestos »
nie wiecie czy w polszy jest w ogole w sprzedazy lek o nazwie Effentora?

są to tabletki z fentanylem do rozpuszczania w buzi
Uwaga! Użytkownik antekhrestos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
ale pojazd %-D
Fakt..bo nie za bardzo mogę pojąc twierdzenie ja jestem fentanylkiem a fentanylek jest mną
tak się zastanawiam ....na ile człowiek ma wolną duszę ...wolny wybór i świadomość ,a na ile żądzą nami tkanki i głód tkankowy
są to tabletki z fentanylem do rozpuszczania w buzi
nie wiadomo, to jest po prostu nie praktyczne..wiem że są lizaki ale tabletki to nie wiem ....
W innych wątkach też to zauważyłem.
Na pewno nie miałem żadnych z tych celów...,wow prawie mnie rozpracowałeś ...ale muszę cię zasmucić ....to tylko przemyślenia wyrażane przez pryzmat mojej osobowości od urodzenia
Swoją filozofię możesz zostawić z boku nie sądze żeby przekonała
Ja też nie sądzę żebym jednym postem wyleczył 10 letniego ćpuna,,,,ale spokojnie kolego to jest tylko forum na którym ciekawiej jest jak ktoś od czasu do czasu poleje wodę i trochę głodnych kawałków
czy dyskusja ma się ograniczać tylko do tego ...; w którą żyłę było dzisiaj i jakiego koloru była strzykawka..
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
nie napiszę dużo tylko tyle, że każdy ma inną.osobniczą predyspozycję do popadania w nałogi. jeden popada od razu, inny po jakimś czasie. są i tacy, co wcale, choć używają i se nie szczędzą. z doświadczenia tylko ostrzegę przed fentem. co z tym zrobicie, Wasza sprawa, wolna wola, tolerancja, zasada nienaruszalności własnych poglądów i ich poszanowanie. ale mam też jakieś poczucie obowiązku, pewnie wynikające z wykonywanego lata zawodu, żeby informować tak o dobrych, jak i o złych stronach używanych substancji.
mnie fentanyl zabrał pół życia i nie potrafię z nim , mimo tego , wziąć rozwodu. to coś daje chyba do myślenia o sile tej substancji. szanujcie fnt, on wymaga szacunku
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1211 / 26 / 0
ani oxaś ani ja nie jesteśmy w tej chwili fizycznie uzależnieni, nie ma głodu tkankowego. chcemy tylko pokazać jak ta substancja ryje psychikę i system wartości, jak ogromne uzależnienie psychiczne powoduje.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3214 / 391 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Racja. Uzależnienie fizyczne to jest kurwa NIC. To jest mniej niż 1% problemu. Ja twardzielem absolutnie nie jestem a przechodziłem odstawkę na zimno parę razy i mimo że było to najchujowsze doświadczenie w moim życiu to jednak po paru dniach się kończyło i jakoś przeżyłem.

Szacunek? Nie mam szacunku do opiatów, boję się ich bo wiem ze mogą mnie zniszczyć. Niewiele już do tego brakowało.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 927 / 6 / 0
witam
cos mi sie w mojej pojebanej czaszce kreci ze axman i jonek to jedna o-fakn-soba.
amoze to tylko takie mysli zjebliwe nocne?
no huj, axman jest pojebany, rozne rzeczy mu moga sie wyimaginowac.

jonek - czytam tak i mysle ze nie grzales H na super-ostro. ONA tez moze sie snic nocami, nawet kilka lat po rozwodzie.

watek 'axman' - chyba powinien sie toba zajac jakis PRAWDZIWY psycholog (czy inny chuj od myslenia niekonwencjonalnego).
strachy, plakanie - albo ja jestem taki kurwa twardy, albo ty jestes taki kurwa mientki, albo 3cia opcja mi nieznana.
nie uzalaj sie ze nie masz phd, ja swojom kar-je-fkn-re zaczalem jak bylam w twoim mniejwiecej wieku, i jakos leci powoli.

'wesolych" swiat wielkanocnych cpuny !!! :)
  • 1211 / 26 / 0
porucznik - po prostu działanie ejdż mi nie odpowiada tak bardzo jak fentasia.
w kabel we śnie daję sobie codziennie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.