zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozmnażaniem konopi. Chcesz utrzymać moc swojej odmiany? A może planujesz stworzyć nową? W takim razie ten dział jest dla Ciebie!
ODPOWIEDZ
Posty: 14 • Strona 2 z 2
  • 1 / / 0
szukam jakichkolwiek danych na temat kolchicynowania żyta przepylonego kukurydzą ale jak widzę, wszędize zajmują się raczej konopiami, ewent. rzepakiem :-/
czy w ogóle pojawiają sie jakiekolwiek prace na ten temat w języku pl. lub/i niem.?
  • 108 / 3 / 0
omg ale mi bania płonie po przeczytaniu tych wszystkich trudnych wyrazów! No w każdym razie licze ze zrobicie to zioło co niewygląda jak zioło zebym sobie tez posadzil :) Ale to ogolnie wychodzi na to ze nie mozna sobie takiego czegos zrobic jak sie nie jest supermmega specjalista:(? a juz mysalem ze nadetne przyłoze lodygi, zlepie taśmą klejącą zrośnie sie i bedzie cacy - a tu HUJ :(
  • 250 / 1 / 0
O chuj ta dyskusja

duckduckgo:duck foot
  • 1736 / 18 / 0
schorlka pisze:
szukam jakichkolwiek danych na temat kolchicynowania żyta przepylonego kukurydzą ale jak widzę, wszędize zajmują się raczej konopiami, ewent. rzepakiem :-/
czy w ogóle pojawiają sie jakiekolwiek prace na ten temat w języku pl. lub/i niem.?
podbij na uczelnie np uniwersytet przyrodniczy.
poszukaj w ich zbiorach, bibliotekach, pracach itd

Prawdziwe, naukowe rzeczy próżno w necie szukać bo rzadko są szerzej publikowane (raczej głównie w środowisku akademickim).
Przynajmniej u nas w PL...
ODPOWIEDZ
Posty: 14 • Strona 2 z 2
Artykuły
Newsy
[img]
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

[img]
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.