Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
sluchajcie mam problem typu zycie studenta debila, ogolnie biore wenlafaksynę przepisana przez dr etkera i o ile w koncu moge ruszyc dupsko z lozka i zabrać sie za nauke (a sesja tuz tuz XD) to moj mozg jest w stanie sie skupic na max 20 minut, stad zastanawiam sie, czy nie spytac doktorka o wsparcie terapii modanafilem? potrzebuje totalnie sie skupic i zamknac na swojej tematyce, a próbowałam juz wszystkiego, medytacje, muzyke relaksującą, kofeine godzine przed, jakies mixy apteczne typu guarana i inne takie i huj!!! totalnie nic i juz sama nie wiem, co robić:((( adhd na pewno nie mam, bo bylyby jakies inne symptomy niż tylko to, nawet z telefonu specjalnie mniej korzystam, a mozg dalej nie chce współpracować ehhh
  • 1 / 1 / 0
Skonsultuj z dr, bo Modafinil super działa na koncentrację i produktywność, ale podnosi ciśnienie i, jak mówił mój konował, może nasilić stan manii lub stany bezsenności, jeśli ich doświadczasz. Nie wiem czy tylko u mnie ale bardzo wazne jest własciwe nawodnienie (stałe przyjmowanie np szklanki wody co godzine u mnie poprawia jego efekt)
  • 6 / / 0
Witam,

Biorę pregabaline 2x150mg (działa na mnie aktywizująco, dodaje pewności siebie i jestem trochę bardziej otwarty na ludzi) ale tak jakby z gościa co ciągle chodzi uśmiechnięty zrobiła kogoś bardzo poważnego i mało szczęśliwego. Mam wrażenie jak by zjadła mi troche serotoniny i dopaminy. Czy można wrzucić Modafinil i zobaczyć co się będzie działo czy bez sensu bo się nie przebije przez pregabe?
  • 1080 / 280 / 0
11 czerwca 2026ketoniara pisze:
sluchajcie mam problem typu zycie studenta debila, ogolnie biore wenlafaksynę przepisana przez dr etkera i o ile w koncu moge ruszyc dupsko z lozka i zabrać sie za nauke (a sesja tuz tuz XD) to moj mozg jest w stanie sie skupic na max 20 minut, stad zastanawiam sie, czy nie spytac doktorka o wsparcie terapii modanafilem? potrzebuje totalnie sie skupic i zamknac na swojej tematyce, a próbowałam juz wszystkiego, medytacje, muzyke relaksującą, kofeine godzine przed, jakies mixy apteczne typu guarana i inne takie i huj!!! totalnie nic i juz sama nie wiem, co robić:((( adhd na pewno nie mam, bo bylyby jakies inne symptomy niż tylko to, nawet z telefonu specjalnie mniej korzystam, a mozg dalej nie chce współpracować ehhh
Ja mam modka dorzuconego własne do wenli za zgodą doktorka, więc jest to chyba dobry pomysł, żeby zapytać.

@adamlp1922

Modek się przebije przez pregę, mój brat dawnej brał i modek na niego normalnie działał.
  • 11 / 1 / 0
Dziwna sprawa u mnie z tym Modafinilem. Brałem wcześniej i coś tam działało, w sensie nie było senności. Nie brałem już Modafinilu kilka miesięcy, ale dziś musiałem wstać o 3 nad ranem i jechać trasę 220 km, więc sobie pomyślałem, że wezmę. Niestety po jakichś 100 km jazdy już czułem, że bierze mnie senność i jakoś musiałem to opanować. Po dojechaniu do domu, a więc łącznie po ok. 300 km normalnie usnąłem i spałem dobre 2 godziny. Brałem to w dawce 200 mg, w postaci preparatu, który wcześniej coś tam działał. Dodatkowo biorę ssri i bupropion w maksymalnej dawce leczniczej, a więc 300 mg, no i pregę 150 mg.
  • 1080 / 280 / 0
@hajperek

Wiesz, Modafinil to nie amfetamina i jak jesteś mocno niedospany, to magicznie nie zniweluje całej senności. Ponadto warto go miksować z kofeiną, jeśli naprawdę już trzeba przeciągnąć swoją dobę.

Sen po modku to nie jest też wcale coś dziwnego, ja nie raz wziąłem Modafinil rano po przebudzeniu, obiecując sobie jeszcze 10 minut drzemki, a budziłem się po 2h dopiero.

To nie są narkotyki, panie i panowie.

Aha, a teraz doczytałem o bupripionie. Z osobistych doświadczeń z tym lekiem powiem, że biorąc bupropion Modafinil przestał zupełnie u mnie działać i zrezygnowałem z niego z tego powodu. Jednak mogą to być moje indywidualne odczucia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.