Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3649 / 997 / 2
No okej, ale jony to nie wszystko. A przyswajalność? Toć jak w MgCl2 mamy Mg2+ i 2 Cl- to chyba nie znaczy, że 100% jonów Mg2+ będzie przyswajalne? Chyba, że to jest stricte chemiczne i z MgCl2 będziemy mieli zawsze 100% Mg i 100%Cl przyswojonego?

Cytrynian jako źródło jonów magnezu jest bardzo dobry. Znasz inne, lepsze źródło?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 38 / 2 / 0
Najbardziej biodostępnym związkiem magnezu jest asparaginian magnezu.

Ale oczywiście cytrynian tak jak mówiłeś jest bardzo dobry :)
  • 4 / / 0
Mam pytanie. Czy Noopept leczy ? TJ. jeśli mam porytą głowe od stymulantów to on naprawi moje przejarane zwoje :)?
  • 38 / 2 / 0
Jak zadbasz o dietę, sen, suplementację witaminami i minerałami, odpowiednie nawodnienie.
Zaczniesz uprawiać sport i przestaniesz ćpać to noopept to wszystko wspomoże.
  • 3649 / 997 / 2
18 kwietnia 2017dami133 pisze:
Mam pytanie. Czy Noopept leczy ? TJ. jeśli mam porytą głowe od stymulantów to on naprawi moje przejarane zwoje :)?
dami, Noopept jest lekiem nootropowym u Ruskich, więc jeśli jest lekiem, to (powinien) leczyć.

Myślę, że powinieneś nie od Noopeptu zacząć, tylko od delikatniejszych nootropów np. Piracetam.
Dieta, sport (ale bez przesady! - jak masz porytą głowę od stymulantów, to możesz sobie zrobić kuku w mózgu od zbyt intensywnego sportu). Wiem, bo jak kiedyś przerobiłem 100g bk to miałem problem z zmienianiem pozycji ciała np. wstawaniem i straszny ucisk na głowę miałem.

Najpierw musisz zablokować rozpierdol w mózgu. Oczywiście odstaw stimy ;) (!)
Zmień dietę, jak brałeś stimy, to pewno schudłeś (?). Nie zażywaj lepiej substancji poprawiających krążenie w mozgu (przynajmniej na razie tj. vinpocetyna).

W stosunku do Noopeptu, to jak nie masz innej możliwości, to śmiało bierz Noopept. Coś tam pomoże. Jak nigdy nootropów nie brałeś, to nie doradzę ci czegoś lepszego czytaj: Sunifiram na przejarane zwoje. Powoli kroczkami. Trochę także trenuj mózg. Bo suple to nie wszystko! Trochę będę pierdolił jak jakiś nauczyciel: gówno dadzą ci suple jak nie będziesz się rozwijać i uczyć lub po prostu trenować mózg.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 38 / 2 / 0
Tak właśnie :D
Na początek noopept/piracetam, bo jednak według mnie noopept jest jednym z tych lżejszych. ( w przeciwieństwie np do Adrafinilu, sunifiramu i fenylopiracetamu).
Tylko tu ważna jest regularność i abstynencja od używek i alkoholu ;)
Rozwiązuj sudoku, graj w szachy, czytaj książki i bedzie tylko coraz lepiej :old:
  • 441 / 21 / 0
Wróciłem do suplementacji noopeptem po 3 tygodniach. Dawki jak najmniejsze 2x 10-15mg . Po noopepcie mam dziwne sny często koszmary :/

Czy suplementacja nopeptem koliduje w jakiś sposób z ziołami takimi jak gotu kola albo ginko biloba które poprawiają krążenie krwi w mózgu ?
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 38 / 2 / 0
Nie, a wręcz uzupełnia się :D
  • 181 / 23 / 0
18 kwietnia 2017neurobiolog pisze:
18 kwietnia 2017dami133 pisze:
dami, Noopept jest lekiem nootropowym u Ruskich, więc jeśli jest lekiem, to (powinien) leczyć.

Myślę, że powinieneś nie od Noopeptu zacząć, tylko od delikatniejszych nootropów np. Piracetam.
Dieta, sport (ale bez przesady! - jak masz porytą głowę od stymulantów, to możesz sobie zrobić kuku w mózgu od zbyt intensywnego sportu). Wiem, bo jak kiedyś przerobiłem 100g bk to miałem problem z zmienianiem pozycji ciała np. wstawaniem i straszny ucisk na głowę miałem.

Najpierw musisz zablokować rozpierdol w mózgu. Oczywiście odstaw stimy ;) (!)
Zmień dietę, jak brałeś stimy, to pewno schudłeś (?). Nie zażywaj lepiej substancji poprawiających krążenie w mozgu (przynajmniej na razie tj. vinpocetyna).

W stosunku do Noopeptu, to jak nie masz innej możliwości, to śmiało bierz Noopept. Coś tam pomoże. Jak nigdy nootropów nie brałeś, to nie doradzę ci czegoś lepszego czytaj: Sunifiram na przejarane zwoje. Powoli kroczkami. Trochę także trenuj mózg. Bo suple to nie wszystko! Trochę będę pierdolił jak jakiś nauczyciel: gówno dadzą ci suple jak nie będziesz się rozwijać i uczyć lub po prostu trenować mózg.
fene.. hash wracajcie...
Wmieszales co sie dalo.
Pracetam co innego, noopept co innego a suni zupeln ie co innego.
byl wpis Fene NIE POLECAC WSZYSTKIEGO CO POD RĘKA.
kazdy problem to inne rozwiazanie.

jedne z tych supli na przerytej glowie spoteguja schizy czy dziwne jazdy, inny to tyko zamaskuje a jeszcze inny zacznie od zbijania rozszalalych receptorow.
Dami niec w temacie doping mozgu rozpisze ile cpal, co cpal, jakie ma objawy czy to leczy, jak wplywaja na niego suplementy czy leki

Sunifiram na przejarane zwoje... przy przejaranych zwojach to sunifiram nie zdziala cudow.. Pokaże jakis procent ozliwosci.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3649 / 997 / 2
A czy ja napisałem, że ma zaczynać od Sunifiramu?

Brain czy ty w ogóle czytasz, co ja piszę w tych postach?

I jaki znowu Pracetam...

to ty robisz sieczkę z mózgu, bo nie podajesz konkretnie odpowiedzi, której on oczekuje.

Czy Noopept nadaje się wyleczenie głowy porytej stimami? Na początek raczej nie.

Niech zacznie od Piracetamu. On nadaje się w chuj na wszystko, bez interakcji i wątpię czy oprócz podwyższonego libido(jaki to skutek uboczny) i lekkiego wzrostu agresji miałby jakiekolwiek zle skutki. A nadaje się na leczenie porytych stimami głów.

i co z tego ze zaraz mi tu napiszesz, że to co pomogło mi to nie koniecznie pomoże innym. To nie jest instytut farmakologii zebysmy podawali sobie bibliografie i robili testy kliniczne. tu wymieniamy sie doswiadczeniami, ktore owszem moga byc zmyslone (przeciez to "zle cpuny")

a moje doswiadczenie jest takie, ze:

przerobiłem samodzielnie 100g 3-MMC. Miałem rozpierdol psychiczny, fizyczny. Brałem 3x1200mg Piracetamu dziennie z witaminkami, omegasami, lecytyna i POMOGŁO.Więc jeśli mi pomogło to i mu może pomóc, a jak sie ma problemy z mózgiem po stimach, to każda pomoc siè liczy
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).