Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Cześć
Potrzebuję czegoś co będzie mnie motywowalo do pracy fizycznej, w sensie żebym nie patrzył na zegarek i udawał że coś robie, coś co doda energii.
Chodzi o to że mieszkam na odludziu bez żadnych atrakcji, jedyna atrakcja - komputer. Codziennie wstaje rano i ide do pracy - remonty. W czasie pracy mam godzinna przerwę, koncze o 18 i wracam do swojego pokoju , siedze na komputerze i ide spać. Tak wygląda każdy dzień, dokładnie tak samo. Pomyślałem że może jakis srodek da mi motywację/lepsze nastawienie. Jest tego trochę i nie wiem który wybrać.
Fenylopiracetam
Hordenina
Fenyloetyloamina
fenibut
Gaba
Noopept
5HTP
Tryptofan
Inositol
Picamilon
Cholina
Icarin
Noopept
Quercetin
L-theanina
Proszę o rade jakie wybrać lub nawet połączyć, pytam ponieważ nie chce utopić kasy w błoto.
Myślałem nad Fenyloetyloaminą z Hordeniną. Z rana 5Htp, na noc L-theanina na sen ale co do pracy? który z nich stymuluje poprawia nastrój?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
pozdrawiam
  • 1425 / 80 / 0
Jako podstawa na pewno noopept.

Fenylopiracetam też ok (a nawet lepszy podobno - nie testowałem jeszcze), ale bardziej na działania doraźne.

kofeina bezwodna - też dobra sprawa, z noopeptem dawki o wiele zmniejszone.
  • 1262 / 17 / 0
A po co Ci do pracy fizycznej leki nootropowe?

etylofenidat już sobie lepiej kup albo tą kofeinę od biedy a najlepiej stary dobry wład(AMF)
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 704 / 5 / 0
maniek88 pisze:
Z rana 5Htp, na noc L-theanina na sen ale co do pracy? który z nich stymuluje poprawia nastrój?
5-htp potrafi zamulić, ja wolałem brać przed snem. Z kolei l-teanina z kawą w stosunku 2:1 bardzo fajnie działa, tylko uważaj z kofeiną - szybko się wyrabia tolerka i potem ciężko z niej zejść.
Uwaga! Użytkownik DeathAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
NieLubieZielska pisze:
A po co Ci do pracy fizycznej leki nootropowe?

etylofenidat już sobie lepiej kup albo tą kofeinę od biedy a najlepiej stary dobry WŁAD(AMF)
No właśnie sprawa wygląda tak że tam nie mam dostępu do tego co radzisz, więc z tym nie ma szans. Jedynie to co wymieniłem i tak kombinuje żeby ten smutny jak pi***da dzień wyglądał troche inaczej.

Kofeina tak właśnie dobrze działa bo pije kilka puszek Pepsi 0,35 i daje kopa na 10 minut, nie wiem czy to placebo ale chyba cos w tym jest.

Po co mi leki nootropowe?
CHodzi o to że po całym miesiącu roboty (jestem z jedną osobą i robie cały czas to samo) to łapie doła i chodze taki przymulony,zmęczony nic mi sie nie chce tak jak by na siłe wszystko robie. Mam spowolnione ruchy i czekam tylko na koniec dnia a na początku było inaczej - w pierwsze dni pracy jestem efektowny dopiero pozniej łapie doła. Chciałbym żeby praca mnie cieszyła, żebym szukał różnych rozwiązań widział efekty pracy a nie patrzył na zegarek żeby zwijać sie do domu odespać i znowu na następny dzień to samo, dlatego poprosiłem o rade co wybrać lub połączyć. Czytałem że fenylopiracetam daje lekką stymulację i sie nad tym zastanawiam.

DeathAngel Sama teanina mnie zamulała, ale z kawą jeszcze nie próbowałem. Samą kawę piję codziennie do tego hektolitry pepsi - może przez to dostaje zamułki :scared:

hess Czyli najlepiej połączyć noopept + fenylopiracetam? I nic więcej bez kofeiny itp.
Myślałem też nad Fenyloetyloaminą + inhibotor MaoB czyli Hordenina, ale podobno mieszane były opinie.
  • 1513 / 25 / 0
Praca fizyczna jest nudna (wiem bo robię w fabryce). Może lepiej poszukaj sobie innej pracy. Znajdź sobie hobby o którym będziesz mógł pomyśleć w robocie - poczytaj książkę. Na nudę w pracy dobre jest benzo/GBL ale odradzam - nie będę się rozwodził czemu - to po prostu jedno z najgorszych rozwiązań.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 4 / / 0
Potwierdzam: Pepsi i cola dają kopa, ale po wypiciu umiarkowanej ilości niestety nadmiar skutkuje rozlewieniem i to chyba przez cukier ;]
  • 5 / / 0
mr_b pisze:
Praca fizyczna jest nudna (wiem bo robię w fabryce). Może lepiej poszukaj sobie innej pracy. Znajdź sobie hobby o którym będziesz mógł pomyśleć w robocie - poczytaj książkę. Na nudę w pracy dobre jest benzo/gbl ale odradzam - nie będę się rozwodził czemu - to po prostu jedno z najgorszych rozwiązań.
Przez dwa miesiące będziemy pracować tylko we dwóch na odludzi a następne dwa miesiące juz sie zbierze mnóstwo osób i juz będzie z kim pośmiać, poodwalac cos itp. :)
Oczywiście przez te pierwsze miesiące wytrzymam i bez niczego, ale skoro mam dostęp do czegos co mogę przetestowac co mi umili czas to pomyślałem czemu nie.
Jeszcze sie zastanowię ale chyba zostanę przy noopept a później fenylopiracetam. :-D

PS. Lubię klony ale tylko na spanie do pracy odpada, chyba ze mówisz o innym benzo.
  • 1262 / 17 / 0
Ale co ten noopept czy fenylopiracetam ma ci dać? Będziesz szybciej myślał i szybciej się nudził?

Tobie są jakieś stimy połączone z depresantem potrzebne panie ;d
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 24 / 0
Do pracy fizycznej zdecydowanie Fenylopiracetam polecam bardzo wszechstronny środek.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".