Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 75 / / 0
Zrobiłem napar z trzech torebek i do tego jeszcze garść wysuszonych liści, wcześniej zebranych. Perspektywa trzeciej nieprzespanej nocy mnie zmotywowała, więc wypiłem cały dzbanek, było tego ze cztery szklanki, ok. 250ml każda. Efekty - głupawa, zamglony obraz i po ścianie do wyra, oczywiście zero snu. Byłem wtedy jednak dosyć osłabiony, więc pewnie trzepnęło mnie podwójnie, ale i tak chuj nie przygoda.
Dwell in the twilight.
  • 788 / 20 / 0
Na mnie bardzo dobrze działa mięta gdy mam problemy ze snem po stymulantach,a brak innych rzeczy pod ręką. Tabletki ziołowe sztuk dwie z duża zawartością i śpię jak dziecko. Pita (mowa tu o parzonej z 6-10 torebek) obniża tylko delikatnie potliwość i bicie serca.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Do spania albo w momentach stresu meliska fajnie działa. Natomiast przed pracą, treningiem itp. nie polecam
  • 279 / 2 / 0
Pisałem nie raz już tutaj. Melisa najlepiej działa palona w gronie osób, na których to sprawdzałem. Czy to z bibuły w formie skręta, czy z drewnianej fajki. Polecam sprawdzić ten sposób na sobie przy kolejnej potrzebie.
  • 1888 / 422 / 4
melisa w większych dawkach ( o mnie po 5 mocnych długopoarzonych herbatkach Herbapolu ) wywołała stan podobny do mj... totalnie odprężenie, odrealnienie, "mam wyjeb**e na wszystko" ... ciekawa ta roślinka

ale lepiej o niej nie pisać w taki sposób, bo zaraz wyląduje na planie delegalizacji :finger:
DXM
  • 398 / 28 / 0
Re: Melisa
Nieprzeczytany post autor: GOD »
To ciekawe...u mnie w większych ilościach daje efekt odwrotny, tzn serce bije szybciej i załącza się stan czuwania, nie dam rady wtedy zasnąć
  • 1794 / 123 / 0
Melisa jest genialna! Za niecala dyche kupuje w aptece 30 tabletek, kazda to ekstrakt z okolo grama lisci. Jezli chodzi o dzialanie nasenne - dziala jak benzo. 3 tabsy uspily mnie po alfie! A innym razem, gdy bylem tuz po peaku MXE i zarzucilem 3 tabsy pojawilo sie dosc wyrazne przyjemne opio-zgrzanie w nogach. Wkretka? Jesli tak - to niezwykle przyjemna, bo to uczucie bylo rownie realne jak wszystkie inne.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 235 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxyzyxx »
Melisa to inhibitor zwrotnego wychwytu GABA. Dziala też na receptor nikotynowy i mniej się chce palić po tym. Kiedyś to pijałem. U mnie osłabiała też chęć na alko, np. wypilem piwo i mialem ochote na nastepne ale po wypiciu melisy mi przeszło. Kiedyś po 4 torebkach mocno mnie klepło.
  • 236 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: peep »
Kupiłem ostatnio wyciąg alkoholowy z melisy. Potrzebowałem czegoś co pomoże zasnąć gdy przeholuję wieczorem z lekkimi stimami typu kofeina, czy kanna.
Zalecana na opakowaniu dawka tego wyciągu to 2,5-5ml. Testowo wypiłem 20ml. Niby nic nie poczułem, ale jak już zasnąłem to jak kamień. Partnerka coś chciała mi przekazać jeszcze wieczorem, ponoć zero kontaktu %-D W nocy przebudziłem się raz do kibla i zasnąłem niemal na stojąco tam. Po powrocie do łóżka zasnąłem momentalnie ponownie. Niestety nie mogłem pospać za długo, jakieś 5 godzin. Ze wstaniem nie było większego problemu,ale cały ten dzień byłem dość przymulony. Guarana i yerba w pracy nie pomagały za wiele wprowadzając raczej zamotkę niż stymulację. Po przyjściu z pracy uciąłem sobie kilkugodzinną drzemkę. Dawno nie zdarzyło mi się tak łatwo zasypiać w ramach drzemki. Rzadko je ostatnio stosuję. Teraz zbliża się północ i mimo tej drzemki nie czuję, żebym miał mieć problem z zaśnięciem, a jakby co to 5ml melisy można dorzucić.
Trzeba przyznać, że miałem tę roślinę za taki typowy placebo herb z apteki, ale widać, że potrafi zrobić swoje. W awaryjnych sytuacjach, gdy musimy pospać, czas ucieka, ale widzimy, że się nie uda zasnąć, to melisą można się ładnie poskładać do łóżka.
  • 235 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxyzyxx »
Napewno lepsza jest nalewka alkoholowa niż herbatka z suszu. Najlepiej taką nalewke samemu zrobi.c Ja raz zrobilem bo w ogrodku sama wyrosla (skąś się ziarna zasiały bo nikt jej nie sadził). I nawet moc to miało.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.