Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 29 / 0
Jeżeli mówimy o całej roślinie, to najwięcej substancji czynnej jest w kwiatach. Wiadomo, że ekstrakt jest najmocniejszy. Niedawno piłem herbatę z kwiatów Leonurus Sibiricus, którego poletko znalazłem w lipcu. Czuć było wyraźnie efekt wyluzowania i uspokojenia. W przypadku ekstraktu efekt ten powinien być jeszcze nieco silniejszy.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 2129 / 29 / 0
Moim zdaniem marihuanilla jest bardziej podobna do wild daggi ( Leonotis leonurus ) czyli w większych ilościach ( najlepiej pod postacią ekstraktów ) wywołuje odprężenie, lekką euforię, przyjemny odbiór muzyki. Brakuje jednak w tym działaniu efektów psychodelicznych i zaburzeń postrzegania czasu i przestrzeni.
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
Możesz napisać jaki jest czas trwania, i czy zioło to jest podobne do marihuany?
Generalnie tak jest podobne, choć brakuje tego zamotania itd.(Mi to osobiscie nei przeszkadza a nawet pasuje, bo normalnie mozęsz się komunikowac z ludzmi niepalącymi) Mix z Ganja czy jaką w miarę dobrą meiszanką jest ideałem!!! (Z Ganją szczególnie)
Swego czasu na imprezie zmieszałem ten extrakt z MJ, bawięłm się do białego rana!! Tanczenie bylo niesamowicie przyjemne. Mogłem stawać się cząstką muzyki i czuć to co ona :cheesy: Moja zdiewczyna sama się dziwiła że wyrywam ją do tanca i nie mam ochoty schodzić z parkietu-takie działanie zaobserwowałem zawsze gdy palilem na imprezie.
Impreza byłą świetna a negatywnych efektów po ganji nie było.
Polecam :-D
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aspirant »
No cóż tak to już jest, tak samo można powiedzieć że kupisz za 60 zł 10 nasion baki z KC Brainsa, a mozesz z tego spokojnie otrzymac 10000 nasion, ale co z tego ;).

Zakupiłem trochę płatków na magicznym ogrodzie i powiem ze dobre do mieszania z ganja, samo troche dziala, ale pomieszane z mj rzeczywiscie wyraznie wzmacnia efekty. W przyszlym tygodniu kupie nasionka i latem posadze.
Uwaga! Użytkownik aspirant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Witam,
Mam pare roślinek i chciałbym zrobić ekstrakt. Czy ktoś ma w tym jakieś doświadczenie? Nie wiem jak sie za to zabrać a i w internecie nie moge trafić na żaden ciekawy tekst na ten temat. Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdro!

[Leonurus Sibiricus - Jak Zrobić Ekstrakt?]
  • 2129 / 29 / 0
Myślę, że ekstrakcja czystym alkoholem bądź acetonem dałaby radę. Bierzesz kwiaty serdecznika i zalewasz na kilka dni spirytusem ( naczynie musi być szczelne ), następnie filtrujesz powstałą nalewkę i zostawiasz ją do odparowania. To co zostanie na dnie i ściankach naczynia zbierasz i w zależności od upodobań jesz, pijesz wywar bądź palisz.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Gibbon »
Dziękuję za odpowiedź! A jeszcze gwoli ścisłości - tylko kwiaty się nadają? Z reszty rośliny nie da się nic "wycisnąć"? ;)
  • 729 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Lepiej kupić już wybrane kwiaty z MO czy ziele, z którego potem sami je sobie wybierzemy?
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 113 / / 0
Jakieś 3 tygodnie temu wsadziłem 2 serdeczniki do ziemi i chyba z braku dobrej pogody rosną niezbyt szybko i mam takie pytanie bo mam jeszcze 8 pięcio-centymetrowych siewek czy jak wsadzę to teraz outdoor to zdąża mi one zakwitnąć? przed tym jak zrobi się zimno?
  • 1174 / 22 / 15
Moim zdaniem zdążą, jeżeli będzie ładne lato, szczególnie zważywszy na ich naturalny klimat.
ODPOWIEDZ
Newsy
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.