Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Passiflora działa na Ciebie?
1 Tak.
33
39%
2.W miksach.
8
10%
3.W dużych dawkach i miksach.
4
5%
4.W dużych dawkach.
7
8%
5.Trochę dziala.
9
11%
6.Nie dziala.
4
5%
7 Nie wiem.
19
23%

Liczba głosów: 84

ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Czyli odpada łącznie np passiflory z psylocybiną czy Kanna, Dziurawcem bo działają jak SSRI?
  • 371 / 112 / 0
psylocybina może działać dłużej , chyba jest o tym wątek w miksach , ale raczej nie jest to jakoś szczególnie niebezpieczne . psylocybina nie jest SSRI , tylko agonistą receptorów serotoninowych .
"Life pain always sexy"
  • 3245 / 618 / 0
Kurde, załatwiłem sobie kapsułki ekstraktowe i jakoś wzmacniały odpoczynek przy drzemce, ale odczuwany dopiero po przebudzeniu. Aż w końcu na próbę pootwierałem kilka kapsułek i zmieszałem z wodą oczywiście wypijając, smak prawdziwy jak z renomowanego sklepu zielarskiego i nawet efekt rekreacji medytacyjnej typowy dla tej magicznej roślinki.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Czy jest bezpieczne picie naparu, jeśli biorę olanzapine + kwetiapine
  • 3245 / 618 / 0
Jak wypiję za dużo przez dzień i przesadzam z rozkminkami, to wieczorna olanzapina fajnie to wygasza, bez utraty wątku myślenia, kwetiapiny nie biorę.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / 6 / 0
Mam tabsy z ekstraktem 425mg, schwabe pharma, kupione w UK. Pytanie czy jesli po kawie czuje sie jak bym umieral to Passiflora to spoteguje czy wyhamuje? Czytam te osrane duckduckgo i sa artykuly zeby nie mieszac tej roslinki z kofeina bo wchodza w interakcje
  • 126 / 49 / 0
@Biomechanikus
Mam tabsy z ekstraktem 425mg, schwabe pharma, kupione w UK. Pytanie czy jesli po kawie czuje sie jak bym umieral to Passiflora to spoteguje czy wyhamuje? Czytam te osrane duckduckgo i sa artykuly zeby nie mieszac tej roslinki z kofeina bo wchodza w interakcje
I jak tam, próbowałeś?

Przyjęta razem z kofeiną podbije działanie kofeiny (niekoniecznie samą stymulację, ale ułatwi skupianie się i "rozbudzi" umysł). Passiflora przyjęta minimum 6h po kawie ułatwi zasypianie. Zależy też jak pijesz kawę, jeżeli z samego rana, żeby się obudzić - to Passiflora wypita po południu pogorszy "zjazd" kofeinowy (czyli zamuli i będziesz bardzo śpiący). Jeżeli pijesz kawę minimum godzinkę od przebudzenia to popołudniowo Passiflora Cię zrelaksuje, bez zamuły.
█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █
███ Moja strona o etnobotanice i konopiach:
██ »»»–––––––––► https://herbsman.pl ◄–––––––––«««
█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █
  • 102 / 6 / 0
Passiflora gryzie się z antydepresantami?
  • 126 / 49 / 0
@matthewx z tymi z grupy SSRI - tak, ze względu na działanie jako iMAO. Tych dwóch rodzajów substancji nie powinno się mieszać, szczególnie jeśli przynajmniej jedno z nich pochodzi z apteki.
  • 35 / 6 / 0
08 października 2024archer pisze:
@Biomechanikus
I jak tam, próbowałeś?

Przyjęta razem z kofeiną podbije działanie kofeiny (niekoniecznie samą stymulację, ale ułatwi skupianie się i "rozbudzi" umysł). Passiflora przyjęta minimum 6h po kawie ułatwi zasypianie. Zależy też jak pijesz kawę, jeżeli z samego rana, żeby się obudzić - to Passiflora wypita po południu pogorszy "zjazd" kofeinowy (czyli zamuli i będziesz bardzo śpiący). Jeżeli pijesz kawę minimum godzinkę od przebudzenia to popołudniowo Passiflora Cię zrelaksuje, bez zamuły.
Chwilowo nie moge w ogole pic kawy ani brac passiflory bo aktualnie jestem na opipramolu + mam niedobor kortyzolu w 5 pomiarach ze sliny, i to jest chyba powod mojego ogolnego zlego samopoczucia
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.