wilknamikrofonie pisze:Dzięki za długi i treściwy post ;-). Czy zalanie naszej ulubionej mieszanki acetonem, a następnie odparowanie rozpuszczalnika da nam jakiś pogląd ? Z tego co czytałem tego typu akcje można robić z syntetycznymi kanna, pytanie tylko czy wracają do postaci proszku.
)
Wyekstraktujesz w ten sposób kannabinoid plus ekstrakt z podkładu. Czystego proszku mieć nie będziesz.
Jak ktoś jest bogaty to niech pisze do laboratoriów, może któreś przebada nasz susz. Tylko lepiej mieć jakąś poważną firmę i pisać w imieniu firmy. Myślę że takie mejle będą traktować poważniej niż mejle od osób prywatnych. Ja pisałem do dwóch laboratoriów i dostałem taka samą odp. Nie podejmiemy się przebadania suszu pod względem wykrycia syntetycznych kannabinoidów. Wydaje mi się , że koszt takiego badania bedzię liczony w tysiącach. Bo kannabidoidów jest ogrom. A w tych roślinach, które są podkładem jest milion substancji dlatego takie badanie na pewno tanie nie będzie.
Nie jestem chemikiem więc mogę się mylić, ale tak mi się wydaje....
Miałem sie nie odzywać ale wkurwiasz coraz bardziej tym wycelowanym na wywołanie współczucia stękaniem. Bierz odpowiedzialność za swoje decyzje i wybory a nie pokazuj palcem na prawo i lewo jak jakiś lamus, że to inni są wszystkiemu winni.
skeletron pisze:@Creation
Miałem sie nie odzywać ale wkurwiasz coraz bardziej tym wycelowanym na wywołanie współczucia stękaniem. Bierz odpowiedzialność za swoje decyzje i wybory a nie pokazuj palcem na prawo i lewo jak jakiś lamus, że to inni są wszystkiemu winni.
Creation pisze:Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja uważam, że pan SS jest 100 razy gorszy od innych wendorów bo sprzedaje kannabinoidy pod nazwą KOMPOZYCJE Z NATURY inni przynajmniej mówią wprost co sprzedają i jaką to ma nazwę i wzór a co do maczanek od innych vendorów to każdy wie, że to chemia a pan S zapewnia, że to natura. Gdybym od razu wiedział co tam siedzi w tych kompozycjach to bym ich nie dotkną. Ja po prostu ostrzegam innych bo zjadłem zęby na kompozycjach. Gdyby mnie ktoś w ten sposób ostrzegł przed kompozycjami kilka lat temu byłbym mu wdzięczny!skeletron pisze:@Creation
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
LOBO87 pisze:I widzisz wszystko ładnie pięknie nie neguje twojego zdania, ale i nie zgadzam się z Tobą, ja będąc szczery też zjadłem zęby na kompozycjach bo w ciągu 6 miesięcy przerobiłem lekko ponad stówe 2v2 na zmiane z Mj pewnie w jeszcze większej ilości i funkcjonuje normalnie poziom popierdolenia bez zmian. Proszę nie krzycz kolego więcej bo jak na razie jesteś jedyny z aż takimi problemami więc na prawde zostaw ćpanie jakiekolwiek nawet alko bo raczej nie masz do tego głowy...
Na forum może jestem jedyny z takimi problemami, ale u mnie na oście kilka osób i w szczególności mój dobry zioom, któremu sam pokazałem kompozycje 2v2 też mają podobnie.
Ja mieszałem ekstrakty, co prawda od shamana, i działały jak kompozycja (jak minie zima to sam wyhoduję i wtedy się przekonamy na 100% ;) no chyba że ktoś na priv może podać inny sklep który ma heimię)
Dlaczego uważam że półprodukty nie były fałszowane?
Bo heimia sama z siebie dawała efekt odmienny od kannabinoidów. Na erowidzie są trip raporty pokazujące że heimia działa. Na przykład: https://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=25651
Klip dagga sama z siebie działała na granicy placebo. Ale działa: https://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=22193
Kanna sama z siebie pobudza.
Combretum nie próbowałem ale na hajpie ludzie sprawdzali i działa sedatywnie.
Więc te roślinki naprawdę działają a jak się je połączy to działają synergicznie. Co w tym dziwnego?
Wydaje mi się też że żadna roślinka z osobna nie działa na receptor CB1, tylko generowane są w mózgu podobne efekty za pomocą innego mechanizmu. Najbardziej mi do tego pasuje klip dagga, bo zawiera leonurynę - inhibitor wychwytu zwrotnego adenozyny, której receptory mogą działać podobnie do CB1:
A2AARs are highly expressed in the striatum [5], a region that also has an abundance of cannabinoid (CB)-1 receptors [104].
In vitro studies in human neuroblastoma SH-SY5Y cells constitutively expressing A2AAR and CB1 receptors revealed a functional cross-talk between these receptors. When these cells were treated as selective CB1 receptor agonist, arachidonyl-2′-chloroethylamide (ACEA), the accumulation of cyclic AMP induced by forskolin was reduced. However, in the presence of the selective A2AAR antagonist, ZM 241385, the decrease in cyclic AMP by ACEA was reduced. These data suggest that effective coupling of the CB1 receptor to Gi protein requires prior or simultaneous activation of the A2AAR
... więc dlatego klip dagga tak fajnie działa w połączeniu z marihuaną :)
A bez marihuany prawdopodobnie wzmacnia endokannabinoidy (anandamid, 2-AG).
Ciekawe jak działa z kakao :cheesy:
Ja przez jakiś czas myślałem że kompozycja działa jak pewien kannabinoid, ale dlatego że testowałem go w lufie pobrudzonej resztkami kompozycji, nie przypuszczając że te resztki mogą tak mocno zmienić fazę :D Creation, nie popełniłeś tego błędu?
Creation pisze:Jak ktoś jest bogaty to niech pisze do laboratoriów, może któreś przebada nasz susz.
Po przepuszczeniu przez GC/MS powinni być w stanie zidentyfikować wszystkie substancje które mają w bazie danych. Myślę że kannabinoidy mają bo to popularne używki.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Creation pisze: Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja uważam, że pan SS jest 100 razy gorszy od innych wendorów bo sprzedaje kannabinoidy pod nazwą KOMPOZYCJE Z NATURY inni przynajmniej mówią wprost co sprzedają i jaką to ma nazwę i wzór a co do maczanek od innych vendorów to każdy wie, że to chemia a pan S zapewnia, że to natura. Gdybym od razu wiedział co tam siedzi w tych kompozycjach to bym ich nie dotkną. Ja po prostu ostrzegam innych bo zjadłem zęby na kompozycjach. Gdyby mnie ktoś w ten sposób ostrzegł przed kompozycjami kilka lat temu byłbym mu wdzięczny!
Robisz z siebie ofiarę SS bez jakichkolwiek dowodów, co więcej, na siłę próbujesz przekonać o tym innych i wywołać współczucie dla samego siebie. Z Shamana zrobiłeś kozła ofiarnego, na którego zrzucasz winę za własne błędy.
Nie tylko robisz z siebie ofiarę innych ale i zbawcę ludzkości, ostrzegając z piedestału znawcy doskonałego, innych, według ciebie tak samo naiwnych jak ty, przed niebezpieczeństwem, które sam wykreowałeś i tak nazwałeś w swojej głowie w celu zrzucenia nań odpowiedzialności i pozbycia się poczucia winy.
Pogadaj o tym z psychiatrą. Powiedz mu jaką uświadamiającą kampanię prowadzisz na forum hype'a pod pozorem ratowania ludzkości przed zagładą.
skeletron pisze:Po prostu manipulujesz czytelnikami forum. Jeśli tego nie widzisz to znaczy, że robisz to podświadomie. Jeśli nie masz materialnych dowodów w postaci analiz laboratoryjnych to tylko rozsiewasz plotki i prowadzisz kampanię oszczerstw.Creation pisze: Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja uważam, że pan SS jest 100 razy gorszy od innych wendorów bo sprzedaje kannabinoidy pod nazwą KOMPOZYCJE Z NATURY inni przynajmniej mówią wprost co sprzedają i jaką to ma nazwę i wzór a co do maczanek od innych vendorów to każdy wie, że to chemia a pan S zapewnia, że to natura. Gdybym od razu wiedział co tam siedzi w tych kompozycjach to bym ich nie dotkną. Ja po prostu ostrzegam innych bo zjadłem zęby na kompozycjach. Gdyby mnie ktoś w ten sposób ostrzegł przed kompozycjami kilka lat temu byłbym mu wdzięczny!
Robisz z siebie ofiarę SS bez jakichkolwiek dowodów, co więcej, na siłę próbujesz przekonać o tym innych i wywołać współczucie dla samego siebie. Z Shamana zrobiłeś kozła ofiarnego, na którego zrzucasz winę za własne błędy.
Nie tylko robisz z siebie ofiarę innych ale i zbawcę ludzkości, ostrzegając z piedestału znawcy doskonałego, innych, według ciebie tak samo naiwnych jak ty, przed niebezpieczeństwem, które sam wykreowałeś i tak nazwałeś w swojej głowie w celu zrzucenia nań odpowiedzialności i pozbycia się poczucia winy.
Pogadaj o tym z psychiatrą. Powiedz mu jaką uświadamiającą kampanię prowadzisz na forum hype'a pod pozorem ratowania ludzkości przed zagładą.
skeletron pisze:Po prostu manipulujesz czytelnikami forum. Jeśli tego nie widzisz to znaczy, że robisz to podświadomie. Jeśli nie masz materialnych dowodów w postaci analiz laboratoryjnych to tylko rozsiewasz plotki i prowadzisz kampanię oszczerstw.Creation pisze: Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja uważam, że pan SS jest 100 razy gorszy od innych wendorów bo sprzedaje kannabinoidy pod nazwą KOMPOZYCJE Z NATURY inni przynajmniej mówią wprost co sprzedają i jaką to ma nazwę i wzór a co do maczanek od innych vendorów to każdy wie, że to chemia a pan S zapewnia, że to natura. Gdybym od razu wiedział co tam siedzi w tych kompozycjach to bym ich nie dotkną. Ja po prostu ostrzegam innych bo zjadłem zęby na kompozycjach. Gdyby mnie ktoś w ten sposób ostrzegł przed kompozycjami kilka lat temu byłbym mu wdzięczny!
Sama moja Pani doktor powiedziała, że moj stan w jakim do niej trafiłem to żywy dowód, że te kompozycje z naturą za dużo wspólnego nie maja. Pokazałem jej wszystko skład opis na stronie SS. Powiedziała, że to typowa trucizna pod przykrywką. Ona nigdy nie używa słowa dopalacze tylko trucizny. I sama powiedziała, że marihuana powinna być legalna bo wtedy nie było by tyle tych nowych trucizn. A to lekarz z ponad 30 letnim doświadczeniem w pracy i osoba bardzo silnie wierząca. Pomogła już setkom ludzi.... Opowiadała mi o innych swoich pacjentach oczywiście bez nazwisk tylko o ich sytuacjach, którzy też przeszli przez te trucizny.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/5/57aa1792-fce5-4351-9338-ee766eb3576b/johnmcafee.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20251031%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20251031T112501Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=f40e81e19caed9fe4281636b290f41ca41a83610012a67266c8e6eed1514f63a) 
 ![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg) 
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/modulacja_aktywnosci_kory_przedczolowej_szczura.jpg) 
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut-ekranu-2025-01-15-o-12.17.13.png) 
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/marijuana-leaf-pillow-bed-cannabis-sleep.jpg) 
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/alkohole-24h-2.jpg) 
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkogrzyb.jpg) 
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.