Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 226 / 35 / 0
Interesuje mnie obnizenie poziomu tego neuroprzekaznika i zainteresowalem sie lekiem wymienionym w temacie, jako, ze jest antagonista receptorow 5-HT2 i stosowany jest przy ZS. Bral ktos ta substancje przez dluzszy czas (i od razu w jakiej dawce) i bylby w stanie odniesc sie do tematu? Jezeli ktos to bral z powodu zespolu serotoninowego, to tez zainteresuje mnie taka odpowiedz. Mam tutaj szczegolnie na mysli zmiany w agresywnosci/impulsywnosci, zaburzeniach seksualnych oraz emocjonalnosci (wieksza? mniejsza? zmiana w sile odczuwaniu pozytywnych/negatywnych/sumieniu?), aczkolwiek czym wiecej info, tym lepiej.
  • 1277 / 129 / 0
Blokuje receptory serotoninowe i muskarynowe, ma działać silnie przeciw-serotoninowo, stosowana też ZS. Dobrze ją mieć pod ręką jak łączy się SSRI np z Tramalem.
Osobiście nie stosowałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.