Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 834 / 17 / 0
@patchouli, do benzo nie mam dostępu, psychiatra mówi że on ambulatoryjnym pasjentom nie przepisuje benzo, starsi psychiatrzy pewnie przepisują a młodzi psychiatrzy chyba już mają wpojone żeby uważać na to.
No i dzisiaj wziąłem 25mg mniej kwetiapiny i jestem chętny do spania tak jak zawsze, zaraz się kładę. Po tygodniu zejdę o kolejne 25mg.

edit: odwlekłem położenie się spać i trudno było zasnąć bo zmęczenie trochę się osłabiło, dorzuciłem 25mg :-/
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 351 / 12 / 0
Mi psychiatra bardzo chętnie benzo przepisuje i ma na oko ~35 lat.
  • 123 / 5 / 0
Wymienił stryjek siekierkę na kijek, dostałam kwetiapinę i hydroksyzynkę w gratisie na schodzenie. Zastanawiam się jaki jest sens, skoro nie chcę brać żadnych pieprzonych tabletek, no ale hydro nikomu nie zaszkodziła jeszcze, mogę się pocieszać.
No i 50 mg, brawa dla mnie! Niedługo 25mg i koniec.
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 834 / 17 / 0
no ale hydro nikomu nie zaszkodziła jeszcze, mogę się pocieszać.
No nie wiem https://www.youtube.com/watch?v=j4Tbp5pCZ98
Mi też ona była polecona ostatnio ale byłem oszołomiony bo nie wiedziałem za dużo o niej więc nie byłem bardzo entuzjastyczny. No w końcu jej nie dostałem.
No i 50 mg, brawa dla mnie! Niedługo 25mg i koniec.
Co jaki okres schodzisz o 25mg?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 123 / 5 / 0
@up, Świetna piosenka, jestem oczarowana :-D Ale naprawdę myślę, że hydroksyzyna to mały pikuś. Zastanawiałam się nad rolkami, ale to już byłby krok w mrok, a hydroksyzyna jest niewinna. Jak dla mnie.
Huk pisze:
Co jaki okres schodzisz o 25mg?
Myślę, że dam sobie dwa tygodnie, a potem najwyżej kilka dni będę jeszcze dzielić te 25mg na pół (wiem, że to bezsens, ale potrzebuję tego), potem hydroksyzyna na gorsze chwile, a jeszcze później kraina wiecznej szczęśliwości bez leków :yay:
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 834 / 17 / 0
Schodze co tydzień o 25mg, jestem na 50mg/dobę i sen rzeczywiście trochę bardziej skłonny do wybudzenia ale daję radę.
  • 123 / 5 / 0
No, ja też przyspieszyłam, również jestem na 50. Mam zamiar w tym tygodniu skoczyć na 25. Ze snem nic się nie dzieje, jest całkiem spoko, zasypiam jak kłoda, cudnie :heart:
  • 330 / 19 / 0
Mam niemal nieograniczony dostep do kwatepiny (seroquel) i kiedys gdy poprostu meczyla mnie bezsennosc wzialem ok 100mg (zerowa tolerka) - kasator wszelkich oczuc, jakby mi ktos podal wtedy wystarczjaco duzo apvp i wcisnal ze ONI chca mi cos zrobic, moglo byc ciezko. W dawkach 10-30mg niby przywoluje sen, ale wole trzymac sie od tego z dala i ladowac alpre az mnie zetnie. Chyba nie musze dodapwac ze dziala x2 z alko? ;p

Ale chyba ameryki nie odkrywam ;p
Skutecznie udaje ze problem uzaleznienia mnie nie dotyczy od ~2006
  • 834 / 17 / 0
jestem od kilku dni na 25mg, głębsze pogorszenie snu- budzę się rano, po czym piję sok i znowu idę spać, i trudniej zasnąć- ale daję radę
  • 123 / 5 / 0
Ja też już jestem na 25 (10 dni). Trudniej mi zasnąć, a poza tym raczej nic się nie zmieniło. Niestety codziennie do spania jaram, nie wiem czy bez tego bym zasnęła. Zapewne to kwestia placebo, ale nie czuję się z tym najlepiej. Mam zamiar zakończyć przygodę z neuro wraz z opakowaniem 100 tab, ale tak serio skończyć, a znowu rozpalić się jak głupia.
Huk, kiedy odstawiasz kompletnie?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.