Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 107 / 15 / 0
@ymka Flupentyksol brałem w połączeniu z lamotryginą i kwetiapiną. Miał mnie aktywizować, ale niestety tego nie robił. Byłem po nim śpiący i musiał pójść w odstawkę. Ale co ciekawe, miałem na nim fajne sny - takie życiowe, w tym erotyczne. A takie mi się ogółem nie zdarzają.
  • 135 / 9 / 0
@MarekWawka
A oprócz senności i braku aktywizacji poprawiał Ci jakoś nastrój, miał jakiś efekt przeciwdepresyjny i likwidował lęki?
  • 107 / 15 / 0
@ymka Ciężko powiedzieć. On działał na mnie na tyle tłumiąco, że nie jestem w stanie ocenić jego wpływu na dane objawy.
  • 1583 / 253 / 0
Biorę flupentiksol od kilku dni 2 mg i nie ma tej stymulacji jak za pierwszym razem, ale trochę robi się lepszy nastrój i chyba jest też lekki efekt przeciwlękowy, mniej odczuwam stres w pracy, przy ludziach. Żadnych efektów ubocznych nie ma, kiedyś zaburzał mi libido i sprawność seksualną ale teraz już i tak jest z tym kiepsko także nie da się stwierdzić czy ma na to wpływ.
  • 135 / 9 / 0
Czy flupentyksol w małych dawkach do 3 mg podnosi poziom dopaminy?
  • 135 / 9 / 0
@zburzony
i jak dalej go bierzesz? jak działanie?
dalej dawka 2 mg? to jakoś podzielone bierzesz?
  • 1583 / 253 / 0
Tak, biorę go dalej ale już w dawce 3 mg (2x1,5 mg). Nie jestem zachwycony efektami, nastrój ok ale objawy lękowe się pojawiają, np. nerwowość w pracy przy ludziach, stres. Biorę już dość długo i nie sądzę żeby to się zmieniło. Będę brał dalej ale jutro pogadam z lekarzem żeby coś jeszcze dołożyć, na przykład tianeptynę.
  • 135 / 9 / 0
@zburzony
Bierzesz dalej ten flupentyksol? Jak tak to jak działanie? Coś dołożyłeś?
  • 1583 / 253 / 0
Nie biorę już, doszedłem do wniosku że nic mi nie dawał.
  • 1 / / 0
Cześć wszystkim.
Mam dość długą (kilkuletnią) historię z fluanxolem, ale gdzieś od sierpnia zeszłego roku biorę go na stałe 0,5mg 1-0-0. Od pewnego czasu zauważyłem zwiększone problemy z anhedonią. Wraz z psychiatrą zdecydowaliśmy się na zwiększenie do 1mg rano. Ale zastanawia mnie czy sam fluanxol nawet w takiej małej dawce właśnie jest przyczyną anhedonii. Ktos
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.