Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 247 / 2 / 0
Ostatnio zjadłem już dwie łyżeczki i coś lekko poczułem, ale dość przyspiesza metabolizm, więc jak ktoś normalnie ma szybki to może być różnie, bo raczej lipa, jak was zaskoczy kret w jakimś klubie, gdzie wszystko jest olane łącznie ze ścianami na wysokość szyi...
  • 247 / 2 / 0
Jak widać wyżej opisałem problem szybkiego metabolizmu, który ogólnie występuje przy różnych produktach z kofeiną.
Więc może ktoś stosował coś na spowolnienie metabolizmu? Jakieś rośliny bądź bardziej sztuczne rzeczy?
  • 145 / / 0
Dłuższe spożywanie tj w paru dawkach z przerwami...ja po guaranie też często WC odwiedzam ale to w sumie dobrze:P
  • 406 / 3 / 0
Takie efekty występują głównie na początku stosowania guarany. Przy systematycznym używaniu organizm się przyzwyczaja. Później wizyty ograniczają się do jednej, dwóch dziennie. Po prostu guarana dobrze reguluje wypróżnianie, ale nie ma już takiego mocnego efektu jak na początku. Polecam każdemu kto miewa problemy w tej kwestii.
kulunkele pisze:
Ostatnio zjadłem już dwie łyżeczki i coś lekko poczułem, ale dość przyspiesza metabolizm, więc jak ktoś normalnie ma szybki to może być różnie, bo raczej lipa, jak was zaskoczy kret w jakimś klubie, gdzie wszystko jest olane łącznie ze ścianami na wysokość szyi...
Zauważyłem takie coś, że sporo osób potrzebuje większych ilości aby poczuć satysfakcjonujące działanie. Może to tylko kwestia tolerancji albo indywidualnej wrażliwości na kofeinę. Dla mnie o wiele ważniejszy jest fakt, że nie działa jak kawa tzn. mocno na początku a już po 2 godzinach czuć zmęczenie. Jakie jest wasze zdanie ? Co bardziej cenicie w guaranie - czas działania czy siłę (przy większych ilościach) ?
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 247 / 2 / 0
Tylko właśnie u mnie to jest tak że biorę tylko jak potrzebuje, tzn czasami trzeba być kierowcą, to dobrze jak nie chce się zbytnio spać. Więc raczej nie przyzwyczaje się do tego.
Ogólnie jak dla mnie długość działania, na początku czuć że zaczyna działać, ale później to już przez dobre kilka godzin spać się nie chce.
  • 641 / 16 / 0
Siła jest naprawdę spora. Wziąłem preparat w czarnym opakowaniu: Poranek, czy jakoś tak, guarana, pieprz kajeński, ekstrakt pieprzu czarnego, aż za mocno mnie pobudziło, efekt przeczyszczający w moim przypadku to zbawienie raczej, ale nie był zbyt mocny.
Musiałem "wyciszyć" działanie 3 afobamami bo by mnie kurwica w pracy zaatakowała, ale byłem chamski i tak.
Jedna tabletka i za mocno, dodam że jestem nałogowym kofeinistą i piję około 5-10 kaw dziennie, więc za cholerę nie rozumiem mej podatności na guaranę. Nie wypicie kawy w jakiś dzień kończy się sennością nie do opanowania i bólem głowy. Guarana to mocne pobudzenie. Chyba mniejsze dawki, są lepsze. Działa faktycznie długo około 6 h.
  • 10 / / 0
troche dziala. Slabsza niz kawa i pobudza w odroznieniu do kawy tylko cialo. Zbiera na srake. Ja bralem 2 lyzeczki niecale do wody mieszalem pilem, smak ochyda ale da sie przyzwyczaic. Zas gdy mieszalem to z gotu kola zaiste pobudzalo lekko i banke, wiec polecam. Moze na mnie tylko tak lipnie dziala.
  • 3964 / 150 / 0
Na mnie tez tak dziala, spodziewalem sie cudow a okazalo sie ze juz kawa lepsza... Jak ktos chce kofeinowego kopa to od guarany polecam jednak yerba mate.
  • 527 / 6 / 0
Na pobudzenie ciała Guarana najlepsza (wpływ na żołądek moim zdaniem zawsze będzie). ale na umysł to zdecydowanie Ilex guayusa (Guayusa), a najlepiej shamanshopowy ekstrakt 15:1.
  • 78 / 1 / 0
Na ile czasu starcza np. 25g ekstraktu?
Ktoś pisał wcześniej, że ekstrakt może być za mocny dla początkujących zjadaczy guarany, więc standard, czy może kruszone liście?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.