Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1345 / 148 / 8
kawa jest super, jak tylko przychodzi moment porannej kawy po śniadaniu to aż się śmieję w duchu, po 2-3 kawach mam lekkie drżenie mięśni i nasila się niepokój ale jedna uważam że jest wręcz wskazana
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 151 / 67 / 0
@Up
Dokładnie tak jest kolego, piąteczka!
Uwaga! Użytkownik Iacobus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / 3 / 0
Czy mial ktoś stany lękowe nawet po niedużej ilości kofeiny?(200mg) mi się ostatnio zdarzają i zastanawiam się nad odstawieniem, ale myślę że może być ciężko na codzień
  • 1080 / 280 / 0
@Helekesten

Jak się ma nerwicę lub podobne schorzenia, to stany lękowe są bardzo prawdopodobne. kofeina to w końcu stymulant. Może l teaninę dorzuć, ona nieco lagodzi skutki uboczne działania kofy.
  • 33 / 3 / 0
@GermanskiOprawca

Wątpię, żebym miał nerwicę. Po silniejszych stymulantach stany lękowe w ogóle nie występują, ale poczytałem trochę na temat tej l teanina i spróbuję, bo ciężko czasem przetrwać dzień bez czegoś pobudzającego, a mocniejszych rzeczy na codzień nie zamierzam tykać.
  • 1080 / 280 / 0
@Helekesten

L teanina + kofeina to znany i popularny duet. Dla mnie osobiście bez fajerwerków, ale to pewnie kwestia osobnicza.
  • 51 / 7 / 0
Moim zdaniem kofeina dożylnie to już spora przesada... może obrazu ekstrakt z yerba mate sobie wstrzyknąć. kofeina ma określony profil działania i niezależnie od wstrzykniętej dawki nie będziesz miał haju. Ewentualnie ci pikawa wyskoczy i dostaniesz zawału
Cyrkiel
  • 1080 / 280 / 0
@cyrkiel

Za to kofeina donosowo to super sprawa. Niedługo zakupię sobie troszki bezwodnej w prochu, bo tej drogi administracji nie próbowałem chyba ze dwa lata
  • 858 / 291 / 0
@GermanskiOprawca
Jaka jest różnica w działaniu?
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 9696 / 1908 / 2
@Hash_Oil szczerze to kiedyś dawno temu próbowałem ale nie było szału więc odpuściłem.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.