Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
W stanach niedoboru glukozy przyjemnie wypić posłodzone kakao, natomiast gorzkie hm... to chyba dla koneserów :-p
  • 50 / 1 / 0
Kakao z samą wodą (bez mleka) brzmi bardzo niezachęcająco, ale Wasze opisy efektów jednak zachęcają ;) czy musi ono byc koniecznie zagotowane/zalane wrzącą wodą? Czy zjedzenie takiego kakao np. w formie polewy (samo, czyste kakao) zmieni lub osłabi efekt? Zastanawiam się nad zrobieniem takiego super kakaowego, odprężającego torciku :D
  • 180 / / 0
Ja czasem wpierdalam kakao z biedronki łyżkami, na sucho. Niestety nie odczuwam żadnych opisanych przez Was efektów :-(
  • 992 / 25 / 0
Po tygodniu częstego picia, tak jakby żywszy człowiek, bardziej rozgadany. Kakao najlepiej gotować 2-3minuty (związki katechinowe w temp. 100stopni celcjusza wychodzą do roztworu w 90%) i dodać papryczkę chilli, jeżeli ktoś lubi. Taki wywar piją indianie. Z tą papryczką podejrzewam, że ma to jakieś znaczenie fizjologiczne, podnosi biodostępność związków katechinowych, innych przeciwutleniaczy i minerałów.

Aby korzystać z pełnego dobrodziejstwa kakao, należy je robić tylko na wodzie.

Pozdrawiam serdecznie
  • 57 / 3 / 0
Zaskakuje mnie jak poprawia nastrój. Źródła kofeiny po paru latach nadużywania działają trudno powiedzieć w którą stronę.
Piję z sześciu łyżeczek. Dziwne, ale czuję działanie nawet antydepresyjne.

Z negatywnych efektów - konsystencja stolca jakbym w ogóle nie jadł błonnika. Nie będę wchodził w szczegóły, ale ciężko się podetrzeć.

Znając życie niedługo przestanie działać,ale na razie robi mi trochę lepiej.
Podejrzewam, że przy długim stosowaniu będzie zbyt uspokajało.
---
Właściwie to aktualna już jest tylko druga część posta - uspokajanie i podcieranie :/
---
Zmulająca klątwa Inków :kotz:
Always look on the bright side of death
Just before u draw yr terminal breath
Life´s a piece of shit when u look at it
Life´s a laugh and death´s a joke-it´s true
You´ll see it all a show keep on laughing as u go
Just remember that the last laugh is on u
  • 35 / / 0
Zastanawiam się, czy niektóre obserwowane efekty to nie placebo. Niemniej kakao jest bogate w tyle związków, że miną lata zanim zostanie to dokładnie przebadane.
  • 180 / / 0
Okej, dzisiaj zajebałem kakauko Extra Ciemne ( o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%) . 7 kopiastych łyżek, zalane 220ml wody o temperaturze około 60°C. Obrzydliwe w smaku, dlatego dodałem 4 łyżki cukru. Nie dałem się wkręcić w placebo, nie odczułem zupełnie nic. NIC :x
  • 4 / / 0
W dużych ilościach rzeczywiście działa pobudzająco, kilka szklanek i ochota na sen mija.
I don't know who I am, ask me I couldn't say.
  • 66 / / 0
Ktoś może polecić jakiś przepis jak przyrządzić kakao do spożycia na zimno?
  • 859 / 291 / 0
Zalać wodOM, kurwa. Na serio. Taka metoda wydaje się być nieefektywna, ponieważ alkaloidy chyba się nie rozpuszczają. Jedyne kakao, które warto to chyba kakao firmy Lavado (płacić za reklamę). Nie ulega ono procesom fermentacji i wypalania więc ma dużą zawartość alkaloidów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.