Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Ile orientacyjnie można uzyskać suszu z jednego krzewu w jeden sezon ?
Przy zbiorach ⅓ rośliny tak żeby przetrwała
Sinica/fragilis/intermedia
Ps. Wiem że każdy odmiana różni się rozmiarami etc ..
Ale może ktoś ma jakieś sprawdzone info na ten temat
Pozdro
Natomiast E. fragilis ma o wiele niższą zawartość efedryny od E. sinica, sprawdź mój post z 2020: post3368698.html#p3368698
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Jak myślisz będzie z krzaka 2letniego wys 1,5m hmm 35g ?
Póki co to 4 roślinki malutkie + 5nasionek już weszło w ziemię Intermedia/fragillis nie wiem co jest co bo wymieszałem nasionka
Myślę właśnie jeszcze nad zakupem sinice znalazłem na jakieś holenderskiej szkółce online
10g nasion sinice za 20e
Tylko się zastanawiam ciągle czy gra jest warta świeczki
A u was jak ?
scalono zdjęcia - łysy
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
25 września 2024AnnaS pisze: Ej Tobie nawet rośnie efedra super, ja mam nasiona innego gatunku i one już mają efedrynę norpseudoefedryny i inne alkaloidy podobne w mniejszych ilościach coś pięknego. Gratuluję.
Do czasu jak nie zapomniałem że wystawiłem je na parapet ..
I znalazłem je piętro niżej dwa dni później..
Miały około 14cm..
Jak znajdę to wrzucę foto..
W tym roku chce spróbować znowu ..
cut - nv13
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.