Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 562 / 29 / 0
Wydaje mi się że odczucie spowolnienia upływu czasu na psychodelikach może mieć związek m.in. z faktem że ich działanie związane jest z wyostrzeniem uwagi i wysubtelnieniem zmysłów a te skutkują wrażeniem przeładowania szczegółami rzeczy które się postrzega, i zagęszczeniem przestrzeni po której się porusza - im bardziej las zalany drzewami, a drobne gałęzie dostrzegalne tym dłużej trwać może wychodzenie z niego bo mnogość elementów powoduje ochotę na zatrzymywanie się i zawieszanie na nich wzroku.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2017 przez skatofagi, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 267 / 0
życzę każdemu doznania tego pięknego stanu, kiedy to czas zwalnia i każda sekunda mija jak godzina pięknych przeżyć
  • 1009 / 42 / 0
Taaa... mi właśnie czas zaczyna płynąć bardzo wolno po półtora rocznym ciągu na benzodiazepinach. Cudowne uczucie. Na prawdę, polecam...
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 2876 / 267 / 0
bardziej piłem do naćpania się kwasem panie czy coś w podobie XD

jak odebrałeś to jak tekst użytkownika [mention]zioloziolo[/mention] "5 lat temu do kurwy, a miała być godzina" z zasiedzenia to nie o to się rozchodzi ;)
  • 37 / 10 / 0
Od kiedy zacząłem eksperymentować z LSD, mam tak, że na trzeźwo, gdy spojrzę w jakiś punkt, to nagle przez moment mam uczucie jakby się w tym punkcie zatrzymał czas, jest to bardzo dziwne odczucie, myślę że zupełnie niegroźne, choć kto wie ? XD
  • 352 / 124 / 3
Na temat czasu jest ciekawy wykład Stanisława Bajtlika (astrofizyk, popularyzator nauki):

https://www.youtube.com/watch?v=BGE_kn1aM80

W skrócie: fizycy sami nie wiedzą czym jest czas i czy w ogóle istnieje coś takiego jak czas.
  • 24 / / 0
Kiedyś na LSD czas mi leciał za szybko! Na następnym tripie przeliczyłem się z powagą acidu,i myślałem,że będzie podobnie. Było odwrotnie. Czas zaczął spowalniać a to dopiero początek fazy,przez co wchodziłem w bad tripa. Gdy sobie to uświadomiłem,starałem się skupić na czymś innym i pyk czas popłynął jak należy. Moim zdaniem lekarstwem na zapędzanie się w badtrip spowodowany zbyt wolnym płynięciem czasu,jest kontrola oddechu i uspokojenie się.
Choć jak słucham muzyki na głośnikach to muzyka potrafi gwałtownie zwolnić wraz ze światem do momentu gdy się nie ocknę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.