Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kamro »
50g to już hardcore imo
Ja zrobiłem herbate z 50g wpierdoliłem reszte syfu i wypiłem herbate i huja,zero, nawet niedobrze mi nie było... jakaś sciema
Uwaga! Użytkownik kamro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Rakotwórcze? Ok, fuck właśnie mój plan spalił na panewce bo już i tak z jednym nowotworem się pierdolę i do hirurga onkologa skierowanie mam :/
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
[quote="Kurwik"]
Rakotwórcze? Ok, fuck właśnie mój plan spalił na panewce bo już i tak z jednym nowotworem się pierdolę i do hirurga onkologa skierowanie mam ]

O ile pamiętam dokładnie, to w dużych ilościach azaron zwiększa możliwość zachorowania na raka mózgu, ale nie jest to chyba do końca potwierdzone. Zdaje się, że jacyś Indianie północnoamerykańscy stosowali nadmiernie tatarak w celach religijnych, w formie tabaki i nic im się złego nie działo.
W każdym bądź razie, jeżeli ma się problemy natury onkologicznej to chyba lepiej nie tykać tataraku.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
rakotwórczy jest chyba tylko gamma-asaron którego najwięcej jest w indyjskiej odmianie tataraku, w polskiej prawie zero

a zamiast robić zwykłą herbatkę wygotujcie i odparujcie tatarak i efekt powinien być lepszy
  • 136 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kecaj »
Kupiłem 100g tataraku :) Napiszcie mi jak zrobić wywar :) A może zaparzyć herbate z 30g ?
Uwaga! Użytkownik Kecaj nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Wywaru nie robiłem, najlepiej wrzuć tataraku do gara z wodą, przykryj i gotuj przez jakiś czas, a potem wypij powstałą zupę.

Herbatka (a właściwie napar)- sypiesz do kubka suszu, zalewasz wrzątkiem, przykrywasz kubek talerzem na kilka-kilkanaście minut.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 136 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kecaj »
Adam Selene pisze:
Wywaru nie robiłem, najlepiej wrzuć tataraku do gara z wodą, przykryj i gotuj przez jakiś czas, a potem wypij powstałą zupę.

Wypić fusy ? jak gryzłem to szczypało w język.

Adam Selene pisze:
Herbatka (a właściwie napar)- sypiesz do kubka suszu, zalewasz wrzątkiem, przykrywasz kubek talerzem na kilka-kilkanaście minut.
Umiem robić herbate ]
Wypiliśmy z kumplem herbatki po 25g tataraku.
Smak herbaty z 2 łyżkami cukru - cierpki, szczypiący, niesmaczny.
Objawy: rozluźnienie, relaks, bez natłoku myśli - wręcz czasami bez myśli :) tylko obraz z dźwiękiem,
Bez halucynacji, po 4 godzinach od zażycia mdłości ale "Wcale nie chce mi się żygać, wcale nie chce mi się żygać" :)

Jak nam po godzinie było "whatever" na ten stan zapaliliśmy po buchu stafa i może być.

Tatarak można spróbować raz i to tyle na ten temat :)
[/quote]
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2007 przez borrasca, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Kecaj nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Patriot »
Wczoraj zakupiłem tatarak w zielarskim (wersja kąpielowa), z zamiarem wypicia tego "smacznego" naparu ;)
Wypiłem niesty puźno i to pewnie przyczyniło się na marne efekty, czułęm lekkie rozluźnienie i lepiej mi się spało.
Zażuciłem 10gr, co do smaku to powiem tylko jedno - gówno. Picie tego było katorgą, myślałem tylko o tym by się nie pobełtać, ale i tak dzisiaj sprubuje większa dawke araz po szkole, dam znać jak było ;)
Uwaga! Użytkownik Patriot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Towarzysz X »
czekamy tedy
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Patriot »
Druga pruba tataraku, równie nieprzyjemna. Powiem tyle - nigdy więcej ego do ust nie wezme. Jeśli chodzi o działanie to czuje się troche "inaczej", działanie jak już ktoś napisał jest bardzo subtelne. Moim zdaniem nie warto się bawić tatarakiem, chyba że ktoś lubi takie hardcorowe smaki, nie wiem czy gorsze od gały bo nie miałem z nią styczności i raczej mieć nie będe ;]
Uwaga! Użytkownik Patriot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.