Obserwuję ostatnio co się dzieje w kraju, po nagonce na dopalacze zauważyłem wielki "boom" na ćpanie, większość znajomych niestety obecnie nie wyjdzie do klubu bawić się tylko przy alkoholu. Rynek dostawców jest ciut przesycony, a ja obudziłem się zbyt późno.
Aktualnie jestem we Francji, chciałbym się dowiedzieć jak tam się sprawy mają ze specyfikami RC, ze znanych i "lubianych" substancji, wiadomo mi tylko o mefedronie iż został on zakazany..
Chciałbym zacząć handlować substancjami które najbardziej mi się podobały:
na początek methylonem i bufedronem, wiecie może coś o legalności tych środków ? Jakie inne środki warto wrzucić do oferty ?
Pozdrawiam wszystkich!
Jak już opracujesz mógłbyś może opublikować w tym temacie dokładną, listę kontrolowanych substancji z uwzględnieniem zmian? Najlepiej było by jeszcze wskazać dokładnie gdzie nie znając języka można coś takiego odszukać, co kliknąć.
Lista jest pełna, na pewno się połapiesz, te numerki przy substancjach oznaczają datę wprowadzenia poprawki w liście substancji zakazanych.
Dzięki za code penal i code de sante publique, dam to do przeczytania znajomemu prawnikowi.
Moich faworytów czyli methylone i buphedrone, nie widzę na tej liście, do końca tygodnia rozdam próbki po znajomych i wystartuję z online store'em.
Wish me luck
Pozdrawiam!
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.