Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 992 / 17 / 0
Jak krowie na między: Do słoja sypiesz kanna, zalewasz to acetonem na oko (1/8, 1/12 słoika żeby 50-140ml było, na oko), mieszasz łychą, jak się rozpuściło to sypiesz tam podkład/zielsko, zakręcasz, mieszasz, wstrząsasz, staczasz z góry, odkręcasz, czekasz aż wyschnie. Palisz i zapominasz jak to się robiło i wracasz czytać tą instrukcje.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 59 / / 0
nie bo jakis typek pisał że użył pare ml acetonu na 100g podkładu i mnie zmylił przecież na 100g trzeba by było z 200ml acetonu ej a na 40g podkładu jaka bedzie optymalna ilość acetonu 100ml? gdzieś tak ?
  • 744 / 29 / 0
@randy
A jak Ci się nie chce bawić w maczanki, to możesz waporyzować czysty proch, sypiesz dawkę na folie aluminiową, na matowej stronie, od spodu delikatnie podgrzewasz aż materiał zamieni się w płyn. Następnie gonisz krople, tzn. przesuwasz płomień od lewej do prawej, przechylając folie od lewej do prawej i tak na zmianę aż złapiesz smoka za rogi %-D
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 382 / 7 / 0
Zrobiłem pierwszą w życiu maczankę :D
Wam też tak jebie acetonem po wysuszeniu? W sumie minęły jakieś 2h od wysuszenia, ale nadal śmierdzi. Ile czekacie do całkowitego wywietrzenia acetonu? Jak suszycie? Dodajecie coś, żeby ładniej pachniało?
Robiłem na bazie damiany, także chyba będzie pachniało damianą, gdy całkowicie wywietrzeje, prawda? ;-)
  • 359 / 10 / 0
@up
Skoro jebie acetonem to pewnie nie wysuszyłeś do końca.
Zazwyczaj robię maczany wieczorem więc zostawiam w słoiku na na noc, w ciągu dnia mieszam kilkakrotnie, wieczorem z reguły jest już sucha i nie jebie acetonem. Czas suszenia zależy na pewno od podkładu - ja używam Marschmallow, chociaż z braku innej perspektywy zdążyło się też użyć majeranu i też byłem zadowolony :grin:
Aceton zdaje się nieco zabijać naturalny smak i zapach podkładów.
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 147 / 1 / 0
Rozsyp trochę maczanki na coś i podpal zapalniczką zobaczysz czy opary się nie tlą jeśli wszystko wyprawało nie powinno się tlić do tego powinno być czuć zapach pokładu bardziej :)
  • 382 / 7 / 0
Dupa, suszyło się do dziś (teraz) i dalej jebie, heh. Niestety nie mam warunków, żeby to jakoś rozłożyć równomiernie. Zamieszałem w słoiku i jeszcze posusze z dzień :-)
  • 147 / 1 / 0
A jaki acteton masz ?zwykły ze sklepu np.z farbami? Rozlej go trochę na jakieś szkło nawet lustro jak po wyparowaniu zostanie biały osad to oznaka zanieczyszczeń trochę lipa to jarac ...osobiście preferuje spirytus do własnych wyrobów :)
Może jebac ze słoika lepiej jednak jak byś to wysypal na coś jakiś papier czy coś i położył w dobrze wentylowanym obszarze np.kratka wentylancyjna w łazience :) :D
  • 382 / 7 / 0
Aceton Techniczny z Castoramy, więc myślę że dobrej jakości 11 zł / 500 ml.

Niestety nie mieszkam sam, więc takie rozsypywanie na gazetę, itp. nie wchodzi w grę.
Poczekam jeszcze dzień i zobaczymy :-)
  • 359 / 10 / 0
brt pisze:
Niestety nie mieszkam sam, więc takie rozsypywanie na gazetę, itp. nie wchodzi w grę.
Jak to nie wchodzi w grę ? Przykitraj chociażby na szafie czy innym podobnym miejscu :grin:
Też nie mieszkam sam, ale bez przesady ;)
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.