Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 449 / 9 / 0
W krainie MORAVSKY jest kilkanaście fabryk wszystkiego i przyjmują wszystkich którzy wyglądają lepiej niż Bigos (szacunek nosie) i nie maja dwóch lewych rąk. Zarobki 3k miesięcznie, praca w systemie 2/1 lub 3/2/1, w przerwie scero z majstrem, czyli?
Szamać, jarać, kimać, tyrać!
Kawalerka na własność na ceski baraku to koszt od.... 50 tysięcy. Najem równie tani. Czeskiego nauczysz się w miesiąc, zrozumiesz dużo od początku, jeśli rozumiesz słowo polskie.
Muchomor ma rację, w Czechach social to social bo w Polsce to criminal.
Cesky je v klidu nizli Nizoziemsko.

Oczywiście dla wszystkich którzy chcą opuścić NASZĄ OJCZYZNĘ!
  • 245 / 21 / 0
A co to jest "ceski baraku"? Barak jakiś? %-D Jak taka kawalerka wygląda? A jak by się chciało w jakimś ładnym mieszkaniu w bloku czy coś, żeby to nie była speluna jakaś z grzybem na ścianach?
A KTO, KURWA!?
  • 1674 / 107 / 0
Czeski jezyk jest dosc smieszny.
Pierwszy raz jak usłyszałerm "zakazniki prisli" myslalem, ze lasce wyjebie kalendarzem.
Sie okazało, ze klienci - zakazniki.
Naród całkiem inny.
Wesoły z całkiem innym podejściem do życia.
Tam się dogadac z ludzmi co do cen czy jakosci to niebo a ziemia (mowie tu o wspolpracy jak sie cos kupuje na wieksza skale a nie o warzywniaku za rogiem)

No i psy,
policja tam i tu to jak wyzej - niebo i ziemia.
Jak wszystko jest na legalu to nie ma z nimi zadnego problemu.
Ba pomogą, pokieruja itd
Nie ma tam sztucznego szukania problemu itd.
O tej gorszej twarzy sie nie przekonałem, ale podobno w razie większych problemów juz nie jest tak wesoło.

Ps jak szukacie "zabawek" to tylko stodolnia. w +/- 30min znajdzie was co chcecie. Przy czym polecam rozmowe po czesku/ polsku. Nie szukac czarnych czy cygankow.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 9 / 0
Baraki to z czeskiego.... Osiedle :D domy. A misic to księżyc ;-)
Wizz dobrze prawi, jebac araba, jebac murzyna, Legia Warszawa biala druzyna.
Na stodolni to rejony klubu Ta Magika i nieistniejące już. BAR...Vy gdzie o 7 nad ranem był tłum i każdy ale to każdy O_O. Nie wiem o której się kończyli bo o 7-30 mieliśmy VLAKA czyli pociąg o nazwie PIXEL.

Ach, lezka w oku
  • 245 / 21 / 0
O widzisz, ja myślałem, że jakieś baraki :-D A co do Legii to pamiętam jak pojechaliśmy z ziomkiem do Szczecina w zgodzie, to jest ode mnie drugi koniec Polski, co tam nas uraczyli hehehe, zresztą do tej pory to są zajebiście ludzie, których poznałem :-D Ale tak, to co piszesz o cyganach i czarnych to słyszałem od ziomka, żeby nie robić nigdy z nimi żadnych interesów.
A KTO, KURWA!?
  • 449 / 9 / 0
Zdarzają się uczciwi, trzeba uważać. Szczecin i Bosman nad zalewem
  • 35 / / 0
Możecie mi powiedzieć jak wygląda legalność alfy-pvp w czechach i jak cenowo ? Za gram i załóżmy za 25-50g ?
  • 1079 / 126 / 3
Wie ktoś po ile tam piracetam kosztuje bo jest info że bez recepty jest dostępny?

pzdr.
  • 853 / 57 / 0
Dile z 'Czechami' to:
śniade cery<czarni<czesi ale to bardziej się tyczy substancji których nie jesteśmy w stanie ocenić z wyglądu/zapachu.
Zielsko można brać od każdego, oczywiście zasada że najlepiej od rodowitego Czecha, obowiązuje.Tyle że jak ktoś ma pojęcie to weźmie, zobaczy , powącha i wie czy to dobry towar, gówno, czy wyjebka.
No i oczywiście nie bać się negocjować bo dla turystów jest zawsze drożej

ps, jak jakiś diler będzie próbował zagrywek rodem z Polski, czyli nie pozwoli dokładnie obadać towaru przed zakupem - olać.
  • 125 / 11 / 0
ahael pisze:
Baraki to z czeskiego.... Osiedle :D domy. A misic to księżyc ;-)
Wizz dobrze prawi, jebac araba, jebac murzyna, Legia Warszawa biala druzyna.
Na stodolni to rejony klubu Ta Magika i nieistniejące już. BAR...Vy gdzie o 7 nad ranem był tłum i każdy ale to każdy O_O. Nie wiem o której się kończyli bo o 7-30 mieliśmy VLAKA czyli pociąg o nazwie PIXEL.

Ach, lezka w oku
Przypomniałeś mi teraz ochroniarza tamtejszego klubu, który ma zawsze oczy jak 8 złoty i koszulkę krzywo wepchniętą w spodnie, wyglądając trochę jak opóźniony umysłowo %-D
Nie ważne jak mocno uderzasz,
liczy się jak wiele jesteś w stanie przyjąć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.