Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 917 / 235 / 0
Chodzenie z wykrywaczem metali po łąkach , szukanie dziko rosnących narkotyków, uprawa konopii, stare komputery 8 bit i programowanie w języku Basic na A8. Kiedyś malarstwo do którego planuje wrócić jak czas pozwoli i wena wróci.
  • 0 / / 0
Ja bardzo ubolewam nad tym że nie mam żadnego hobby ani celu w życiu, myśle że bardzo pomogłoby mi to z wyjściem na prostą. Tym bardziej nie wiem jak odkryć w sobie coś co lubię i będę chciał robić, kiedyś lubiłem, nie można tego chyba nazwać kolekcjonowaniem, ale po prostu kupować buty, na dropach czy też od ludzi z grupek a później je sprzedawać żeby kupić nowe, ale teraz każdy przypływ gotówki wiąże się z jednym…
  • 1854 / 215 / 37
1.Wykrywacz metali i sprawdzanie ciekawych miejscówek, od niedawna doszedł do tego magnes neodymowy.
2. Strzelnica. Wszelakie rodzaje broni palnej+ kusza(własna)
3. Gitara basowa do której wróciłem po latach.
4. Biwakowanie przez okrągły rok + kompletowanie sprzętu z tym związanym.
5. Podróże wszędzie gdzie się da.
  • 57 / 6 / 0
Moim hobby jest wędkarstwo - uwielbiam przebywać na łonie natury oraz szachy. Jest tutaj ktoś kto też lubi grać w szachy?
  • 3537 / 577 / 1
Masa ludzi tutaj gra w szachy. Jest dedykowany temu temat.

Wędkarstwo pasuje do szachów- cierpliwość i spokój. Medytacja :)

Ja kostkę Rubika układam i czytam
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 6 / 2 / 0
1. Wędrówki, spacery w górach i naturze, odkrywanie natury jako tako
2. Jazda na nartach, dość ekstremalnie :)
3. Jazda na motocyklu (autem oczywiście też :p, lubię po prostu zapierdalać) Ogólnie bardzo lubię motoryzację od dzieciństwa, mam dość sporą wiedzę i nie jestem babochłopem ani blacharą :p
4. Jak jest czas i chęć to lubię też spokojne wieczory z planszówkami z przyjaciółmi :)
  • 3537 / 577 / 1
Sugerujesz, że jeśli nie interesuję się motoryzacja to jestem babochlopem?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 6 / 2 / 0
To bardzo pokręcony wniosek. Raczej z obserwacji, kobiety które się interesują tymi tematami, są często określane mianem "babochłopa" - oczywiście, nie wszyscy na szczęście tak myślą.

A że jesteś chłopem, stereotypy dot. kobiet, w tym wypadku Cię nie dotyczą :p

A czy facet nieinteresujący się motoryzacją dostaję łatkę "niemęskiego" (czy chłopa będącego babą) - chyba nie.

Ale w sumie rozważanie o stereotypach jest absurdalne. Życie (i myślę że hypek też) pokazuje, że szufladkowanie i "segregowanie" osób nie do końca jest trafne i po części nawet krzywdzące, nie dostrzegające indywidualizm.
  • 6 / 1 / 0
1. Triathlon, chociaż ten sezon stracony przez trwająca kontuzje kolan 😔 niestety ale bieganie mam z głowy na jakiś bliżej nieokreślony czas i szlagnie trafia
2. Książki, przede wszystkim literatura faktu oraz SF i fantasy.
3. Muzyka i jeszcze więcej podcastów.
4. Wędrówki górskie i od wiosny również, że tak dumnie powiem, chce się zająć bushcraftem.
5. Terrarystyka. Trochę się nazbierało ptaszników 🙂
  • 175 / 30 / 0
A jest tu może oprócz mnie jakiś motocyklowy świr? Fajnie by było mieć z kimś inne tematy niż hyperrealowe XD

ps. Uprzedzając pytania, nie, nie prowadziłem nigdy pod wpływem (no chyba że adrenaliny %-D )
Uwaga! Użytkownik slodkapszczolka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.