2. Strzelnica. Wszelakie rodzaje broni palnej+ kusza(własna)
3. Gitara basowa do której wróciłem po latach.
4. Biwakowanie przez okrągły rok + kompletowanie sprzętu z tym związanym.
5. Podróże wszędzie gdzie się da.
Wędkarstwo pasuje do szachów- cierpliwość i spokój. Medytacja :)
Ja kostkę Rubika układam i czytam
"Rutyna to rzecz zgubna "
2. Jazda na nartach, dość ekstremalnie :)
3. Jazda na motocyklu (autem oczywiście też :p, lubię po prostu zapierdalać) Ogólnie bardzo lubię motoryzację od dzieciństwa, mam dość sporą wiedzę i nie jestem babochłopem ani blacharą :p
4. Jak jest czas i chęć to lubię też spokojne wieczory z planszówkami z przyjaciółmi :)
"Rutyna to rzecz zgubna "
A że jesteś chłopem, stereotypy dot. kobiet, w tym wypadku Cię nie dotyczą :p
A czy facet nieinteresujący się motoryzacją dostaję łatkę "niemęskiego" (czy chłopa będącego babą) - chyba nie.
Ale w sumie rozważanie o stereotypach jest absurdalne. Życie (i myślę że hypek też) pokazuje, że szufladkowanie i "segregowanie" osób nie do końca jest trafne i po części nawet krzywdzące, nie dostrzegające indywidualizm.
2. Książki, przede wszystkim literatura faktu oraz SF i fantasy.
3. Muzyka i jeszcze więcej podcastów.
4. Wędrówki górskie i od wiosny również, że tak dumnie powiem, chce się zająć bushcraftem.
5. Terrarystyka. Trochę się nazbierało ptaszników
ps. Uprzedzając pytania, nie, nie prowadziłem nigdy pod wpływem (no chyba że adrenaliny
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.