Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 712 / 83 / 2
Topiramat działa na GABA więc może troche zmniejszyć objawy odstawienne. Dodatkowo muli przy wprowadzaniu. Lamotrygina wkręca się cholernie długo, bo zwykle z 3 miesiące, a zdarza się, że nawet pół roku.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 25 / 0
Jak wygląda sytuacja z używkami podczas kuracji.
  • 167 / 1 / 0
osobiście polecam lamotrygine, mam borderline i ładnie stabilizowała mi nastrój, ćpałam przy tym opiaty i raczej nie zauważyłam negatywnego wpływu przez to, teraz poszłam do nowego psychiatry to mi powiedział, ze to słaby lek i dał Absenor 300mg, na razie krótko biorę więc jeszcze się nie wypowiem na jego temat, brał może ktoś to?
I know I dreamed you a sin and a lie
I have my freedom but I don't have much time
  • 141 / 1 / 0
Orientuje się kotoś na temat wpływu lamotryginy na koncentrację?
  • 361 / 41 / 0
Dość często obserwuje się osłabienie pamięci i koncentracji podczas regularnego zażywania.
  • 141 / 1 / 0
Dzięki Reisende
Tak zauważyłem ostatnio że przed leczeniem jakoś dawało radę się uczyć, teraz ni chuja :/
  • 712 / 83 / 2
Ja przygotowywałem się do matury na mixie 200 lamo + 400 topi (co prawda tylko przez kwartał), a się wybierałem na medycynę. Plan nie wypalił, ale miałem 4 letnią przerwę w edukacji szkolnej i ostatecznie skończy się tylko na zdaniu podstawy. :) A planów nie porzucam tylko przesuwam na za rok i wtedy już zapewne sie uda.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 1122 / 0
Po lamotryginie osłabienie koncentracji i pamięci? Pierwsze słyszę.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 712 / 83 / 2
Każdy lek przeciwpadaczkowy wpływa jakoś na funkcje kognitywne. Hamują one mózg w taki lub inny sposób, ale to przejściowe i albo to my sie przyzwyczajamy, albo mózg się jakoś 'dostraja' z naciskiem na to drugie. Po lamo były zgłaszane takie zaburzenia lecz rzadziej niż po topiramacie czy benzo, że o fenobarbitalu nie wspomnę.
  • 4 / / 0
Mnie ciężko się skupić, przypomnieć sobie co robiłam dzień wcześniej. Biorę lamotrygine od dwóch tygodni, już nie mogę się doczekać efektów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.