Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Zdarza mi się opiaty konsumować i jestem osobą
palącą
324
50%
niepalącą
200
31%
poproszę inny zestaw pytań :)
122
19%

Liczba głosów: 646

ODPOWIEDZ
  • 82 / / 0
U mnie fajka na kodzie oznaczała od początku natychmiastowy bełt tak więc odradzam.
Normalnie palę chociaż nie jakoś dużo to te kilka fajek na dzień pójdzie.
Na fazie nie palę bo UP.
Zaznaczone, że palę.
  • 611 / 17 / 0
Dodam jeszcze bo zapomniałem: tabakę również lubię do kody ; ) Ale w mixie z midazolamem/zolpidemem. Ostatnio rzadziej mi się to zdarza, bo jak już gdzieś pisałem, coś się zmieniło i wolę czystą fazę. Papierosy rzuciłem, przerzuciłem się na e-fajka i powiem szczerze, że o wiele mi lepiej jak się zgrzeję i nie palę, choć tabaką nie pogardzę ; >
Pozdrawiam,
M.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 840 / 26 / 0
Ja jaram ostro szlugi nawet jak nie ćpam ... z 1,5 - 2 paczek na dzien ...
A jak się sfazuje dobrym brownem to szlug smakuje wtedy idealnie i moge jarać jeden za drugim .. i prawie wszyscy moi znajomi browniarze tak mają %-D Jak byłem w ciągu heroinowym to nie raz po 3 paczki szlugów codziennie się jarało .. (jak były) %-D
Ale chwile po strzale to zawsze musiałem mieć szluga ( i pewnie kazdy kto pali tak ma ) i nikt mi nie wmówi ze nie ... hehe
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
czarny3211 pisze:
Ale chwile po strzale to zawsze musiałem mieć szluga ( i pewnie kazdy kto pali tak ma ) i nikt mi nie wmówi ze nie ... hehe
To ja Ci spróbuję wmówić, znam sporo palących opiatowców którzy przy podaniu i.v. nie palą, a już szczególnie na wejściu bo chce im się wtedy rzygać. Znam też takich którzy przy kodeinie/tramalu p.o. odmawiają papierosa bo ich najnormalniej w świecie cofa, bodaj dwie spośród tych osób znajdują się na tym forum.
ChÓj!
  • 761 / 11 / 0
Zauważyłem, że, o ile po samych opio jarać chce mi się jak cholera, a wręcz uwielbiam fajką okrasić wejście czy to kody czy PST, makiwary, opium; o tyle gdy dorzucę do opio benzo, ochota na papierosa znacznie mi spada, gdy opioidy schodzą a benzo wciąż działa to wręcz mnie ta fajka zaczyna odrzucać.
Co istotne palę tylko po opiatach, stymulantach, niektórych psychodelikach, no i po alkoholu. Normalnie do fajek mnie nie ciągnie, chyba, że ktoś pali w moim towarzystwie... ale kiedyś ktoś jarający obok mnie bardziej mnie nakręcał na fajkę, teraz (gdy jestem trzeźwy) to mi już tak nie przeszkadza...
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 611 / 17 / 0
Lotnik pisze:
czarny3211 pisze:
To ja Ci spróbuję wmówić, znam sporo palących opiatowców którzy przy podaniu i.v. nie palą, a już szczególnie na wejściu bo chce im się wtedy rzygać. Znam też takich którzy przy kodeinie/tramalu p.o. odmawiają papierosa bo ich najnormalniej w świecie cofa, bodaj dwie spośród tych osób znajdują się na tym forum.
I ja się podpisuję pod tym postem, sam znajduję się wśród tej grupy ludzi (może dlatego, że przerzuciłem się na e-fajka po 7-8 latach palenia. (paczka dziennie). Twierdziłem, że nie dam sobie z tym rady, ale po wejściu w prawdziwe piekło uzależnień fajki to nic.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 12 / / 0
post-komfortowe djarumy najlepsze.
  • 840 / 26 / 0
Lotnik pisze:
czarny3211 pisze:

Ok ok zgoda %-D Zalezy kto co lubi a kazdy lubi co innego jasne zgadzam się z tym ze chce się bełtać jak szluga się zajara .. Ale mi akurat to nie przeszkadza bo smak szluga mi to wynagradza naprawde duzo lepiej smakują szlugi .. a nawet jak się :kotz: to i tak fajnie się bełta po brownie niż np po wódce jest rózncia co ? o ile lepiej nie ? hehe %-D
Aa i nie mówie ze w czasie wejscia jaram . Przecież wejscie nie trwa nie wiadomo ile chwila i tyle .. A nie podaje sobie helu i trzymam od razu w tej samej chwili szluga w ustach nie ? tylko pukne odczekam z 5 min i wtedy musze mieć szluga .. kumasz ?
elo! :cool:
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 6 / 0
Lotnik pisze:
czarny3211 pisze:
(...) Znam też takich którzy przy kodeinie/tramalu p.o. odmawiają papierosa bo ich najnormalniej w świecie cofa, bodaj dwie spośród tych osób znajdują się na tym forum.
Trzy.
Palę szlugi od 13 lat, ale po kodzie zwyczajnie mi się nie chce, pewnie to zależy od indywidualnych uwarunkowań receptorowo - jakichś tam.

Jak byłem w ciągu, to potrafiłem palić 40g paczkę tytoniu przez miesiąc albo dłużej.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 840 / 26 / 0
Nie porównuj mojego stwierdzenia ze swoim ja kodeiny nigdy nawet nie brałem .. i napewno sa różnice
Pisałem ze mam tak po heroinie / brownie dokładniej ...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.