Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 372 / 38 / 0
Zastanawia mnie uzależnienie od tych dwóch substancji z rodziny beta-ketonów. Obydwie substancje potrafią wciągnąć w konkretny ciąg, ciekawi mnie jednak, która substancja bardziej łapie w swoje szpony i zostawia za sobą problemy zdrowotne?
3cmc vs 4mmc
W mojej opinii 4mmc
  • 20 / 4 / 0
Moim zdaniem 4MMC jednak wygrywa w kategorii „wciąga i trzyma za mordę” xd. Chyba właśnie przez to, że ludzie pamiętają ten konkretny efekt i cały czas gonią za tym pierwszym razem. 3CMC też potrafi zrobić niezły rozpierdol i wciągnąć w ciągi, ale mam wrażenie, że tam częściej jest już samo kompulsywne dorzucanie niż ta cała otoczka euforii.

Ogólnie obie potrafią zostawić syf w głowie i organizmie, ale 4MMC ma chyba większy potencjał do robienia z człowieka „jeszcze tylko raz” xd
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.