ale ciagle wracam myslami i postanowilam cos posadzic
Jestem w skandynawii , pogoda raczej wietrzna , sloneczna ale i czasami deszcz nas dopada
Tu mam zamiar posadzic roslinki
chcialabym cos latwego w uprawie wiem ze kazdy tak pisze , postaram sie opiekowac najlepiej jak potrafie
ale praca niestety pochalania wiekszosc mojego czasu
planuje kupic na bank Passion,
Hollands Hope lub Durban Poison - co lepsze wedlug was?
po 5 szt femi na poczatek , nie chce przesadzic jesli cos spierdziele.
Jakies podstawowe wskazowki co do nawozu??czy obejdzie sie bez??
jestem totalnie zielona w tym temacie ale pewnego razu na polu trafilam na ogromne krzaki i to mi dalo do myslenia
skoro ktos potrafi to czemu ja nie moge ?
bede wdzieczna za kazda wskazowke :)
Generalizując to w Skandynawii jest niższa średnia temperatur latem i trochę krótszy okres wegetacyjny.
Passion powinien spokojnie dojrzeć w tamtejszym klimacie (chyba, że mieszkasz daleko na północ to buduj szklarnie albo budkę foliową).
Ze swojej strony poleciłbym Ci na pierwszy raz jakieś krzaki z auto-floweringiem: Lowrider#2 , AutoMazar , Tundra.
Wybaczają sporo błędów początkującego ogrodnika i dają plony bardzo szybko- od nasiona do zbiorów jakieś 12 tygodni;
więc takie automaty można w południowych częściach Skandynawii siać od maja do początku lipca i na pewno dojdą.
Jeśli kupisz dobrą ziemię z ogrodniczego to obędzie się bez nawożenia jednak odpowiednie dokarmienie wpłynie zadowalająco na ilość i jakość plonów.
Polecam również tajemnicze narzędzie z lupą i przyciskiem szukaj oraz niemal nikomu nieznaną stronę http://www.duckduckgo.pl
Pozdrawiam
Jaką drugą odmianę posadzić? (pierwsza do passion) myslalem nad purple#1(duzy procent sativy), myslicie ze spelni swoje zadanie?
Roslinki jednego gatunku lepiej sadzic obok siebie czy wrecz przeciwnie lepszy jest mix?
Jakich zbiorów moge się spodziewać z passiona?
Również planuję w tym roku swoją pierwszą hodowlę, planuję kupić po jednym z TYCH nasion.
1. Polecacie je na pierwszy raz?
2. Może wybrać tylko jeden gatunek z tych trzech?
3. A może wybrać inne odmiany?
Rośliny chciałbym hodować nie bezpośrednio w glebie, tylko w doniczkach.
1. Znalazłem spota, mam zamiar posadzić tam passion#1, jaka drugą odmianę polecacie?(sative jakas przyjemna:)
2. Czy roślinki dwóch gatunków posadzić oddzielnie czy wręcz przeciwnie, lepiej rosna obok siebie?
O ile nie będą sobie przesłaniać światła to mogą rosnąć koło siebie czemu nie...?
A gleba to osobiście używam compo sana do palm, znajomy używał gleby pod pelargonie bodaj. Z tego co wiem najprostsza uniwersalna gleba słabo się sprawdza.
troszkę spulchnić styropianem czy perlitem i gra gitara- rzodkiewki i kalarepy pięknie rosną :cheesy:
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.