ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
witam. ostatni będac na spocie zaóważyłem, pare dziwnych rzeczy.
wszystko zaczęło się jakieś 2 tygodnie temu. po przesadzeniu roślin : tj rozsadzeniu zeby na wzjaem nie przeszkadzały sobie
zaóważyłem na odwiedzinach, ze 2 rośliny zostały jakby rozkopane, przez to jedna miala na tyle mocy stres ze opuściła liście na dół. poprawiłem planty i pomyślałem, że juz powinno być dobrze. w mojej okolicy mogą być dziki. myślę, że to ich sprawka ale pragnę się zapytać kogoś, kto miał kontakt z dzikami, a tacy ludzie na pewno tu są.

zamieszczam pare zdjęć, pod nimi opisy zostaną umieszczone.

nie znalazłem zdjęć z wszśneijszego napadu tak więc z przed chyba 2ch dni dam.

dodam tylko,zę to coś się wysrało koło rosliny. kał wyglądał jakby został zrobiony ze zbórz. dokładniej z topów (podobnie są :-D jak sobie wyobrazimy) jakiegoś żyta i owsu. koloru suchego matexu tych roślin (zółtawe)

[ external image ]

jak widać kapselek jaki zrobiłemmz tego co zostaje przy kopaniu dziury cos przeniosło... co to może być ... ? ja podejżewam ze mogł ot rozryć jakiś dzik bo człowiek po usunięciu ziemi zzabrałby planta...

[ external image ]

złamana roślina.tu akurat obstawiałym wypadk podczas tych okrótnych burz... topki byly troche cięzkie...
zastanawiałem się , czy nie odcić by tych topków i nie przenieść do domu : żeby ukożenić i żeby rosły w domu. poprostu boje sie że sipelśnieją od lerzenia na ziemi, a nie mam jak ich podeprzeć. przynajmneij naraznie nie wpadłem na to...

[ external image ]

tu widać odcisk tego czegoś łapy a raczej "kopyta" ma to z 40mm kalibru

proszę o odpowiedź co to może być i co zrobić. dziękuję

edit : właśnie wpadłem na pomysł : i tu pytanie do Shakiry (jeśli może odpisać.) : pisałeś coś o psie zdechłym kiedyś na twoim spocie : i że śmierdziało niemiłosiernie : odstraszało też zwierzeta czy tylko ciebie ? sorki ale nei pamietam dokladnie co tam pisałeś. bo jeśli zwierzeta też to moze kyupiłbym kawałki kurczaka gdizes z przeceny za jakieś 4 zł/kg (tyle chyba to będzie kosztowało, przeterminowane od tygodnia z tąd ta przecena) i bym to rozrzucił...
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2007 przez polichlorek, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik polichlorek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="polichlorek"]

edit ]

Myslalem, ze to pies: cuchelo jak zle- nie podchodzilem na 2 metry : potem jak sie rozl: stwierdzilem, ze zdziwieniem, ze to byla sarna - przed tym widzalem jedynie kawalek futrw krzakach - jakos nie bylem zainteresowany blizej przyn gatunkowa / pewnie - postrzal - wnyki?? - rownie dobrze jakis pies - ta okolica jest ulubionym miejscem spacerow dla zoofili z 2 blokowisk /

Zwierzat na moim spocie w zasadzie nie bylo - psy i ludzie w okolicy - taki parko lasek w ktorym jest moze z 10 saren w porywach: na pewno dzialalo to swietnie na ludzi - bo w tym sezonie nic nie zginelo ;)
// w nastepnym w tyms amym miejscu zniknela duza plantacja passiona [[ do tego nasienna ;( - po3 strata ;(//

co do kurczaka ja wiem? czemu nie - moze? moze jeszcze ze 3 kilo zesmerglej ryby ;)
nie wiem jak na zwierzeta ale na ludzi dziala to jak diabli // mialem odr. wymiotny ogladajac rosliny bedace z 6 m od - trupa//
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
ODPOWIEDZ
Newsy
Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.