05 marca 2023jezus_chytrus pisze: Światło to tylko jeden z czynników. Temperatura, wilgotność powietrza, przewiew - to też się liczy.
Przykładowo podczas kwitnienia sugerowana temperatura to max 20 C i wilgotność 50%. Powodzenia w zapewnieniu i utrzymaniu takich warunków w pokoju.
W dawnych młodych czasach gdy się w to bawiłem to jednak 24-26C była właściwą temperaturą i tak wychodziło to najlepiej na flo (mierzone zdalną czujką pod rdzeniami hps). Wilgotność początkowo 50-40. Pod koniec gdy suczyska się ubiły podnosiłem temp/zniżałem rh lub zdejmowałem szkło z klosza celowo nieco je "przygrzewając" co dawało efekty wiekszego wysypu żywiczki. Na sam koniec światło wysoko i jazda już tylko 11, 10,9h
Ja nigdy pod lampami nie działałem więc mogę tylko powtarzać po innych.
Osobiście spróbowałbym z ciekawości, choć czasem pewnie ciężko jest zbić temperaturę do 20C.
https://www.growtent.pl/product-pol-643 ... msung.html
Boxik 50cmx70cm wysokość do regulowania do 170. Powierzchnia 0.35m2. 3 rośliny.
Czy taka lampa jest okej? Czy moc za mała i wybrać 250W?
W opisie lampy jest:
Max pokrycie LED (cm)
60x60
80x80
70x70
50x50
250 ma pokrycie:
60x100
120x60
100x50
80x40
80x50
Z pierwszej listy widać zakresy typu 50×50, 60×60, 70×70, 80×80 – więc 70×70 idealnie obejmuje 50×70 (Twój rozmiar) z zapasem. 250W musiałbyś przyciemniać, ale to tylko moja interpretacja. Możesz wybrać 250 jeśli planujesz w przyszłości większy box.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.
Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób
Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.