uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam!!
Mam problem: mam growboxa o wymiarach 100/80/60, chce trenowac w nim 3 roslinki, rozwiazalem problem wentylacji i oswietlenia, nie wiem tylko jak wygenerowac odpowiednia ilosc CO2. W gre nie wchodza zadne butle CO2.. sa jakies inne domowe metody?? Help pls!!!! :-)
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Ano jest ;)
Znasz bitwe pod Grunwaldem? 1410, 1l wody, 400g cukru, 10 gram drożdzy.

mozesz to stosowac w roznych ilosciach, ale powinny zostac zachowane proporcje.

to co powstanie z tego to bedzie wino ok 10-12% ale nie radze go pić... bo jest trujące :/
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
i najlepiej w 5litrowej butelce po mineralnej, bo moze sie spienic i uciec ;)
w zakretce dziura, tam szczelnie zasadzony gumowy wezyk. drugi koniec nad plantami.

jak zbierze ci sie duzo tego... 'wina', mozesz je poddac obrobce termicznej i zrobic z niego spirt ;p
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: white_men »
probował ktos ten patent , butelka o pojemności 1000 ml ze sprężonym dwutlenkiem węgla daje link z allegro

http://www.allegro.pl/item153968342_co2 ... atis_.html

dość tanie moze ktos to stosuje i wypowie sie na ten temat ;>
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sanczo »
gdzies czytałem o sodzie oczyszczonej, którą trzeba co jakis czas wspomagać kwaskiem cytrynowym, ponoć produktem reakcji jest CO2... Ktoś sie moze orientuje czy nie wytwarzane sa jakies inne związki niebezpieczne dla plantów?

Czy ktoś stosuje tabletki CO2 ? ponoc jedna starcza na 250 litrow, problem natomiast jest w tym ze rozpuszczone CO2 utrzmuje się w wodzie przez 4-6 h , wiec trzeba dzielic tablete tak by odpowiadała małym miarom wody(zabawy co nie miara)

moze ktoś sie wypowiedzieć jak wspomaga srodowisko CO2 za pomocą tych sposobów ?
Uwaga! Użytkownik sanczo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sanczo »
Co do tych butli z CO2 działałyby one w jakims stopniu jakbys co jakis czas wpsikiwał CO2 do srodka, nie ma mozliwości przynajmniej ja nie wyglówkowalem(taniego sposobu), ani nie wymyslili dystrybutorzy tego osprzeta(pytałem się). Można by użyc delikatnie odkreconego zaworu w reduktorze C02, ale osprzet jest znacznie droższy.
Butle te sa przeznaczone do akwarystyki wpsikuje sie dwutlenekwegla do tego pojemnicza chyba dyfuzora(nie pamietam).
Uwaga! Użytkownik sanczo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.