...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 989 / 35 / 0
kloshard pisze:
Z kim wy się kurwa prowadzacie?
Z ćpunami kurwa! Pierdolonymi heroinistami.
Tylko tutaj pojawia się inny problem:
Jak powiedzieć daj 100'tke i uzasadnić swoją odpowiedź.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 52 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kloshard »
Jak tak to tak.

100tke bo wpierdol?
sypiam w kartonie nasączonym LSD
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Haha. Oddam jutro jest najlepszym wyjsciem xDD
Feel free. Of me.
  • 463 / 6 / 0
po co mówić nie?
pamiętacie elmo z ulicy sezamkowej wszystkim mówił 'nie' bo kupił to słowo od pana smrodka
i był nieszczęśliwy
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 116 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: nonname »
Nie
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cuykoi »
najlepiej powiedzieć nie poczekać na czemu i wtedy uzasadnic. dosc wyraznie aby dotarlo.

a ogolnie to u mnie sprawa wyglada tak: gdy mowie "nie" i kompletnie nie mam ochoty, to każdy znajomy odpusci (czasami "i choj" musze dodać). ale gdy mowiac "nie" na dnie mojego umyslu pojawia sie mala jasna iskierka ochoty to juz koniec, proponujacy w nieludzki sposob zdaje sie ta ochote dostrzegac, po czym namawiac... mnie nastomiast zalewa biale swiatlo i juz wiem co chce dzis robic. nie jestem zbyt asertywny, right? :scared:
  • 23 / / 0
Trzeba mieć siłę perswazji, wtedy jak powiesz "Nie" to już nie usłyszysz "czemu" . Trzeba to wyćwiczyć hehe
Uwaga! Użytkownik WdychaczDymu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 2 / 0
zajebisty obrazek b/w wam wyszedł w międzyczasie.
szybko się czyta takie gadki.
ja nawet w ogóle :blush:
Uwaga! Użytkownik homopsychosisnarcosis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jemen »
masturbator pisze:
po co mówić nie?
pamiętacie elmo z ulicy sezamkowej wszystkim mówił 'nie' bo kupił to słowo od pana smrodka
i był nieszczęśliwy
ulica sezamkowa skarbnicą mądrości, oglądajcie i uczcie się na przykładzie biednego elmo haha.
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Są specjalne kursy gdzie się można nauczyć asertywności.
Chciałem się kiedyś na taki zapisać, ale mi odmówili.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.