...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 800 / 457 / 0
Czytałem dużo opinii w tym wątku, że mają duży procent wyleczeń i nie jest tam sekciarsko, mało dociążeń. Marianówek to jest chyba monar, więc nie wiem czy się odnajdziesz w tym klimacie. Może spróbuj jutro zadzwonić tam gdzie ja? Tylko jak masz podwójną diagnozę to nie wspominaj, bo jest duży czas oczekiwania. Ja mam i nie powiedziałem, będę leciał w chuja, że nie wiedziałem xd
  • 1121 / 153 / 0
@tosieniedzieje Ja byłem w ND dwa razy, ostatni raz w tamtym roku. Nie ma tam aż takiej patologii, idzie żyć. Z krótkich bletek będziesz miał problem kręcić pierwsze tygodnie gdy będziesz na tzw. kwalifikacji, dalej na filiach już jest luz pod tym względem. E-faje można normalnie jarać. Sporo wolnego czasu jest, więc będziesz mógł rozwijać pasje, a co do suplementów to już będziesz musiał o tym porozmawiać z lekarzem, ale przy sobie na pewno ich mieć nie będziesz.
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
  • 800 / 457 / 0
@WRB Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że trafię na odpowiednich ludzi i uda mi się przetrwać. Podchodzę do tego naprawdę poważnie,bo walczę tym razem o swoje życie. Powiedz mi jeszcze jedno. Czasem mam taką sytuację, że łapię mnie niepokój i lęk. Czy jest możliwość wtedy dostania czegoś co to złagodzi, czy nie ma takiej możliwości w ośrodku?
  • 1121 / 153 / 0
@tosieniedzieje O benzo tam bardzo ciężko, ale inne leki można wyrwać po konsultacji z lekarzem.

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
  • 104 / 15 / 0
@tosieniedzieje
A ile musisz czekać na nowy dworek?
Bo w sumie tydzień temu dopiero dzwoniłem do Marianówka i powiedzieli mi że miesiąc mam czekać. Chodzi mi też żeby było w miarę szybko bo aktualnie jestem w górach aby nie walić opio ale no nie mogę tu być zbyt długo.
Choć życia przeżyłem nie więcej niż ćwierć, przecież są gorsze sposoby na bycie trupem niż śmierć :ojeju:
  • 629 / 121 / 0
A co powiecie o
WOTUW Stalowa Wola, on jest na NFZ. Słyszałem że trzeba być czysty minum 2 tygodnie przed przyjęciem. Czyli leczenia farmakologicznego chyba nie ma, tylko "pranie mózgu" na sucho. Ktoś coś?
  • 1121 / 153 / 0
@Oxyclon Zadzwoń do nich i się dowiedz, zazwyczaj się czeka około 2 tygodni, ale jest okres zimowy to kto wie.

• 1100 / 273 / 0
05 lutego 2023simer44 pisze:
A co powiecie o
WOTUW Stalowa Wola, on jest na NFZ. Słyszałem że trzeba być czysty minum 2 tygodnie przed przyjęciem. Czyli leczenia farmakologicznego chyba nie ma, tylko "pranie mózgu" na sucho. Ktoś coś?
a to nie jest przypadkiem taki odwyk stricte pod alkoholików? taki starej daty, turnus 6 tygodni
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 457 / 0
05 lutego 2023Oxyclon pisze:
@tosieniedzieje
A ile musisz czekać na nowy dworek?
Bo w sumie tydzień temu dopiero dzwoniłem do Marianówka i powiedzieli mi że miesiąc mam czekać. Chodzi mi też żeby było w miarę szybko bo aktualnie jestem w górach aby nie walić opio ale no nie mogę tu być zbyt długo.
Jak dzwoniłem dwa tygodnie temu to termin był miesiąc. Ale zima się kończy i może teraz coś szybciej. No i też wiadomo, też czasem ktoś spierdala, więc miejsce się zwalnia. Dzwoń i próbuj, w recepcji miła babka. Też się odciąłem i jestem w lesie w trakcie oczekiwania na ośrodek żeby nie grzać dyso RC i ketonow. Powodzenia
  • 104 / 15 / 0
@tosieniedzieje
No po głębszym przeanalizowaniu chyba rzeczywiście wybiorę ND, bo im więcej się dowiaduje o Marianówku tym bardziej mnie zniechęca. Więc zadzwonię jutro i się zapisze. Jak się uda to do zobaczenia i dzięki wielkie
Choć życia przeżyłem nie więcej niż ćwierć, przecież są gorsze sposoby na bycie trupem niż śmierć :ojeju:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.