...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 90 / 1 / 0
Mianseryne też mam w spisie leków (tylko zapomniałem dopisać) też chcę je brać w kombo chloroprothixenem ketrel hydrkosyzyna i do tego właśnie mianseryna (która działa na mnie świetnie) ale wiadomo jak to na skrętach to może nie pomóc dlatego w pogotowiu chce mieć benzo... Muszę być wyspany bo pracuje ciężko fizycznie (może nie aż tak ciężko ale jednak) jakieś inne sugestie da radę przejść tego skręta bezboleśnie (dodam że to będzie mój pierwszy skręt w życiu)
Z góry dziękuję z całego serca za odpowiedzi i życzeń miłego dnia/wieczora
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.