Hmm od czego by tu zacząć... Otóż tytułem wstępu - uzależniłem się od opiatów. Pierwotnie koda w różnych (niegdyś małych) dawkach, później (jako lek na cudowną kodę) buprenorfina (stosowana nieraz i.v., z czego nie jestem dumny). W międzyczasie gdzieś tam się wkradła heroina, na początku mało i rzadko, a potem to już pewnie sami wiecie - powtarzalny schemat jak sądzę...
No i znowu bupra, na odtrutkę.... Parę dni bupry, potem znowu wpadka, i dwa, trzy dni ciągu z H.... Jednocześnie sytuacja życiowa była taka, że nie mogłem sobie pozwolić na detoks (przypał), teraz (gdy już część rzeczy wylazła) mogę jechać na ten wymarzony detoks (hurra....)
Niestety, sprawy się trochę skomplikowały. Jestem teraz na 1-2 ćwiarach H dziennie (palę.. pukanie rzuciłem w pizdu), i tak od około 2 tygodni, wcześniej 1 tydzień na samej buprze, 3 dni H, 2 dni bupra, 2 dni koda, i tak w koło Macieju.... Nie wiem, co powinienem powiedzieć lekarzowi na detoksie, bo jeżeli np skręt będzie typowo buprowy, to 10-14 dni detoksu nie pomogą..... I będę dalej się męczył.... a chciałbym tego w możliwie dużym stopniu uniknąć...
W sumie m.in. dlatego ostatnio palę H - żeby skrócić tego przeklętego skręta (wiem, dobra wymówka). Czy to dobre rozwiązanie? Czy dwa-trzy tygodnie na H, 1-2 tyg. na buprze, i generalnie taki przekładaniec od wchuj dawna - ile czasu będzie trwał skręt? Czego się spodziewać? Co mówić personelowi na detoksie?
Chciałbym wyjść z detoksu czysty, potem ciąg dalszy terapii, no i możliwe że naltrekson.
Proszę o radę, może ktoś ma doświadczenie w podobnej sytuacji. Z góry thx.
Czy jesli przerzuce sie z H na trampki, to będzie latwiej przezyc detox? Wystarczy te 10 dni, czy trzeba dluzej?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.