...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2918 / 243 / 0
Nazwa tematu wyjaśnia wszystko.
Sytuacja: od jakiegoś czasu palę paczkę fajek dziennie, nie dość że supermocnych to jeszcze bez filtra, potrafię odpalać szluga za szlugiem.
Problematyka: czy istnieją jakieś substancje w ludzkiej cenie/łatwo dostępne będące antagonistami (choćby częściowymi) receptorów nikotynowych (proszę wypierdalać z cytyzyną, gówno to daje) i bupropionu ? Raz że nie mam hajsu na taki luksus a dwa że w ośrodku nie pozwolą mi tego łączyć z selegiliną (chociaż swego czasu łączyłem i dawało to świetny efekt - z pół paczki dziennie zszedłem do 2-3 papierosów dziennie, a każdy mi starczał na 3-4 palenia). Zastanawiałem się nad warenikliną jako że jest agonistą/antagonistą receptora Alpha-4 beta-2, który jest najbardziej odpowiadający za działanie nikotyny na układ nagrody i chęć ponownego zapalenia ze wszystkich podtypów nAChRs. Tutaj info z wiki, ale jak zobaczyłem cenę w polsce to spadłem z krzesła strzelając w locie facepalma. DXM odpada ze względu na moją wrażliwość na niego i inne efekty uboczne, które powoduje.

Jakieś sugestie ?
Dawny nick: tur3k
  • 9304 / 1809 / 2
A to?
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Antagon ... kotynowych

[mention]tur3k[/mention] scalamy?
antagonisci-receptorow-nikotynowych-t41247.html

Jeden z lekow mecymelamina.
Info -zalacznik.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 9304 / 1809 / 2
[mention]tur3k[/mention] a co myslisz o bieda kietonach przy odstawce nikotyny?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 537 / 35 / 0
Wellbutrin XR 150mg jak poszukasz to za 140zl znajdziesz, chyba nic tańszego w naszym kraju nie znajdziesz, poza tym to biedaketon, slaby ale mozna sie nim porobic %-D
  • 746 / 38 / 0
A memantyna?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.