...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 61 / 1 / 0
MONAR A L4
Nieprzeczytany post autor: eren »
SIEMA, Z GORY SORY ZA DUZE LITERY ALE KLAWIATURA SIE JEBIE. MAM PYTANO, OTOZ, MIESIAC TEMU ZACZALEM PRACE, MAM UMOWE PROBNA NA 3 MIECHY, ALE ZDECYDOWALEM SIE JECHAC DO OSRODKA NA TERAPIE. JAK TO WYGLADA ZE ZWOLNIENIE? PO MIESIACU CHYBA MNIE ZUS PRZEJMIE, ALE CZY PO WYGASNIECIU UMOWY DALEJ BEDE DOSTAWAL KASE ZA CHOROBOWE PRZEZ CZAS POBYTU W OSRODKU? WIEM, ZE JAK KIEDYS NA WYPOWIEDZENIU 2 TYG SIEDZIALEM 3 MIECHY NA L4 ALE POZNIEJ ZUS PLACIL
  • 61 / 1 / 0
TYLKO WTEDY TE 3 MIECHY TO Z INNEGO POWODU I W INNEJ ROBOCIE GDZIE DLUZEJ PRACOWALEM. I JAK TO BY TERAZ WYGLADALO ROK BYM L4 DOSTAWAL BEDAC TAM?
  • 545 / 8 / 0
Tak. Bez problemu. Nie ma znaczenia czy to okres próbny, czy stała umowa. Zwolnienie to zwolnienie.
Luk.low@interia.pl
  • 61 / 1 / 0
ALE NORMALNIE PRZEZ CALY ROK BEDE DOSTAWAL KASE NA KONTO ?HEE WIEM ZE JAK JEST Z JAKIEGOS INNEGO POWODU TO PO POL ROKU KOMISJA LEKARSKA JEST
  • 61 / 1 / 0
Re: MONAR A L4
POWIEDZCIE CZY Z MONAROWSKIEGO OSRODKU PRZEZ ROK BEDE DOSTAWAL L4? BO WIEM, ZE NA TYCH 3 MIESIECZNYCH DLA ALKUSOW DAJA L4. PROSZE O ODP
  • 61 / 1 / 0
dla zainteresowanych jakby co mam odp od prawnika hehe :
Szanowny Panie,

Samo zwolnienie lekarskie obejmuje okres przez jaki przebywa Pan w
placówce, leczy się. Dlatego ośrodek terapii uzależnień ma obowiązek
regularnie wystawiać Panu zwolnienie przez okres trwania terapii, pobytu
w ośrodku. Jednak zasiłek chorobowy przysługuje pracownikowi przez 182
dni, następnie można ubiegać się o świadczenie rehabilitacyjne.

TEMAT ZAMKNIETY elo
  • 618 / 110 / 0
na okresie próbnym umowy o prace L4 jest bezpłatne. oczywiście, dostaniesz je, tylko z wypłatą się pożegnaj.

No i długo tam nie popracujesz jak tak zrobisz z początku
  • 189 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Torpeda »
Ja od siebie dodam ze w monarze poznalem kilka osob które specjalnie sie zatrudniły przed pojsciem do osrodka zeby dostawać kase co miesiąc. Tak jest dużo łatwiej zdobyć pieniądze niż pisać o zasiłek do mopsu, sam żałowałem ze tak nie zrobiłem a wystarczyło dać cv np do mc donalds i popracowac tydzien zeby miec co miesiac na zakupy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.