Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 682 / 7 / 0
SweetBuldog skoro tak dobrze dzialal na ciebie fevarin to po co odstawiales??
po jakim czasie zaczal na ciebie dzialac..?

codeine nie pierdol ze fevarin jest chujowy, bo moze na ciebie nie podzialal - a na kogos innego dziala doskonale,l na mnie np pierdolona sertralina wogole nie dziala - a biore juz miesiac! nawet efektow ubocznych nie mialem ;oooo
Sun Was High (So Was I)
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Fevarin - Bardzo dobry lek, nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych, poprawił się nastrój i chęć do działania. Szkoda że taki drogi.
  • 83 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: oon »
[quote="Sweet Bulldog"]
Fevarin 50mg 2 razy dziennie..

Skutki]

po chuj zmieniałeś lek jak Ci fevarin pomagał tak dobrze ?
Uwaga! Użytkownik oon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
kodeX pisze:
Paroksetyna to najsilniejszy i najlepszy jak dotad na fobie spoleczna z SSRI ...20 razy silniejszy wychwyt serotoniny niz fluoksetyna i 6 niz sertalina mowi samo za siebie ..
jak szukałem w necie info o ssri, to dużo osób pisało że Paroksetyna działa najlepiej, ale odstawienie tego jest ciężkie, dolegliwości powracają szybciej niż po tym leku ustąpiły.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piotrunio »
Paroksetyna jest chyba najtrudniejszym SSRI do odstawienia.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 207 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodeX »
Racja paroksetyna jest trudna do odstawienia ale to zalezy od dwoch czynnikow. Mianowicie od skotkow ubocznych ktore wystapily na poczatku kuracji ktore sa wspolmierne do tych po odstawieniu leku..ale mowa o naglym odstawieniu ... niektorzy nie odczuwaja zadnych skutkow ubocznych nie beda ich tez odczuwac po odstawieniu, druga kwestia juz zalezy od tego czy lagodnie schodzi sie z dawki zmiejszajac np. o co 4 dni o 5mg etc. (zreszta zalezne jest to jak dlugo trwala kuracja im dluzsza tym powolniej schodzimy). Po roku kuracji paroksetyna watpie aby skutki depresji wrocily tak szybko bo pozytywne myslenie i nawyki ktorych doswiadczamy podczas kuracji zostaja nam na dluzszy czas ,uczymy sie na nowo poznawac kolorowy swiat , bogatsze doswiadczenia rozwijaja nasze funkcje poznawcze ,.
  • 682 / 7 / 0
jak myslicie czy u osoby ktora nie ma efektow ubocznych po SSRI te leki beda dzialac? czy nie majac efektow ubocznych moge liczyc na dzialanie leku?

maja te dwie rzeczy cos ze soba wspolnego?
Sun Was High (So Was I)
  • 15 / 1 / 0
jak myslicie czy u osoby ktora nie ma efektow ubocznych po SSRI te leki beda dzialac? czy nie majac efektow ubocznych moge liczyc na dzialanie leku?

maja te dwie rzeczy cos ze soba wspolnego?
Możesz liczyć na działanie leku.
Jeśli nie masz efektów ubocznych, czyli działań niepożądanych, to tylko się ciesz :-)

Ja kiedyś też nie miałam, a leki działały.
Fluwoksamina działała i sertralina działała, a żadnych nieporządanych efektów nie odnotowałam.

A nawet jeśli się pojawiają, to mijają srednio po 2 tygodniach od rozpoczęcia leczenia.
Uwaga! Użytkownik makowy_heban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piotrunio »
kurwa, toż to było głupie pytanie... Przecież nie każdy musi odczuwać efekty uboczne, i wcale to nieznaczy że nie działa na niego dana substancja :nuts:
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2008 przez Piotrunio, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 682 / 7 / 0
piotrunio juz na tym forum udowodniles ze jestes cep piszac ze pernazyna jest swietna na depreche :nuts: takze nie piernicz :D

no to sie ciesze bo u mnie SSRI nie powoduja zadnych efektow ubocznych - sertralina jak bralem to tylko laknienie zmniejszone przez 2 tyg.

teraz 3dni biore paroksetyne i nie mam zadnego, nawet jednego efektu ubocznego :D:D

pozdrawiam kury i koguty
Sun Was High (So Was I)
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.