19 grudnia 2025oooizneb pisze: czy to wina odstawienia duloksetyny czy doszczętnie rozjebanej serotoniny??
ja bym na twoim miejscu brał jeszcze 30mg przez jakis czas, ale ja nie jestem lekarzem
a pozniej na pół tabsa albo odstawic i wtedy,
1,5tyg to malo a 90mg dulo to duzo, wydalana jest szybko z orgasnizmu i dla niego to ogromny szok, moze potrzebuje wiecej czasu
no i narzady tez sobie czillują po pregabie "daj im spokój"
@kwasiarz
no kurde wszystko Ci tu może pomóc TROCHĘ chyba (tylko nie naraz) oprócz MPH oczywiście
agomelatyna, ciekawi mnie ten lek ale nvm
jak brałeś długo i dużo ssri i odstawisz nagle to nic Ci nie pomoże raczej, to nie suplement
po ssri będziesz miał raczej lekkie dolegliwości spokojnie - to moje zdanie
dulo i sertraline bralem btw, dulo 60mg nawet z pregabą jednocześnie też - spoko działanie u mnie
po sertralinie mialem tylko prady (brainzapsy?) jak poruszalem oczami kilka dni, bardziej wkurwialo niz bolalo, moze ponad tydzien
nie pamietam aby cos jeszcze strasznego dokuczalo, moze oslabienie
Dziś się użalam nad sobą jest w miarę , ale uciekam w pregę .
klonidyna dobrze działa na uboki po metylofenidacie, noradrenalinę stabilizuje. Takie dawki inozytolu dlatego, że zostały medycznie udokumentowane w działaniu w porównaniu do SSRI nawet. I taka dawka 12-18g działa na lęki, nastrój, nerwice ,natręctwa, depresję. Ja niestety całe życie wracam do tych zjebanych SSRI i teraz myślę zrobic inaczej. Pokładam nadzieje w szafranie i inozytolu ewentualnie gdybym czuł się gorzej zamiast wracania do SSRI bo chce normalnie zacząć czuć.
Agomelatyne i wszystkie leki mam od mojego psychiatry. Tak, biorę agomelatyne na sen, na mnie spoko działa. Nie zamula. Nie lubię zamulaczy typu trazodon itp.
@Bezniku nie wiem w jakim stanie jesteś ale jak już odstawiłeś ja bym polecił Ci ekstrakt z szafranu(standaryzowany w dobrej dawce jak chcesz się poradzić napisz na PV bo upatrzyłem bardzo dobry) on działa podobnie do SSRI ale bez tych ubocznych skutków + inozytol(poprawia wrażliwość receptorów na serotoninę) + ew 5htp/l tryptofan w celu uzupełnienia zapasów serotoniny. Powinno pomóc. Chujowo że emke wrzuciłeś jak jeszcze receptory nie zupregulowaly się bo trochę byś poczekał trochę i zaczal by się ten proces tzn odblokowałyby się po sertralinie, zaczęłyby wychodzić stopniowo i powracać do stanu w którym reagują na serotoninę tzn powróciłyby emocje, nastrój, regulacja snu itd za co serotonina odpowiada. Ale przysmażyłeś je i schowały sie jeszcze głębiej taka funkcja obronna mózgu żeby się nie spaliły receptory, tylko niestety w takim stanie dopamina jeszcze wpierdala się w te receptory serotoniny gdy są one zablokowane przez ssri jeszcze i je przez toksyczność niszczy. Może być chwilowo gorzej po odstawieniu SSRI a po przysmażeniu MDMA wydłużyłeś sobie powrót do lepszego stanu. Nie oceniam ale nawet euforii z tego brak było, o wiele lepiej byś wyszedł na tym jakbyś wrzucił emke gdzieś minimum po 4 tyg od odstawienia. Ale przy 3 letnim braniu te receptory zanim się przeprogramują żeby reagować na MDMA jak wcześniej to proces gdzieś od 3 do 6 miesięcy.
Jakbyś chciał podejść kompleksowo to suplementacja Omega3 (najlepiej 1g EPA i 1g DHA dziennie), cynk, metylowane witaminy z grupy B. Zamiast pregi/ benzo zestaw wyciszający bez zamuły L-teanina do 600-800mg dziennie, Glicynian magnezu do 800mg dziennie.
plus dla niego za agomelatyne (pochodna melatoniny), ale i tak wydaje mi sie ze zwykla melatonina, ktora powstala sama tak a nie inaczej miliard lat temu, jest lepsza,
ale ten lek też może dawać radę, nie wiem
i oczywiscie nie przesadzal bym z dawką dla obydwóch:
https://nwim.org/melatonin-why-less-is-more/
ja tez od czasu do czasu sie nawpierdalam czegos, nie jestem swiety hehe
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).