Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
369
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
334
32%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
198
19%

Liczba głosów: 1030

ODPOWIEDZ
  • 132 / 2 / 0
[ external image ]

" Relationship Between Daily Dose of Sertraline, Mean Plasma Levels of Sertraline, and Mean Reduction in Serotonin Uptake by Platelets After 14 Days of Drug Administration at One of Four Fixed Doses"

"Clinical Pharmacology of SSRI's" Sheldon Preskorn MD
http://www.preskorn.com/books/ssri_s5.html
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010 przez EriXson, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 88 / / 0
Ha, to ciekawe co piszesz aree, mi doktór dzisiaj powiedziała, żebym na te swoje "mary" i "lęki" co to mam w nocy zmniejszył dawkę sertry do 25mg, za to zwiększył klorazepat do 20mg. :) Na mnie ta sertralina, odnoszę wrażenie, działa ogólnie źle... nie dość, że mam srakę, to jeszcze bezsenność, koszmary na jawie przy otwartych oczach, ogólne pogorszenie stanu psychicznego... już wolałem bez leków, mieć te swoje "zmiany nastroju", kiedy kilka dni było kompletnie do dupy, a kilka dni spoko. Teraz wszystkie dni są do dupy i nic mi się nie chce... chociażby nie golę się już od tygodnia, bo po co? Nie mam nic w lodówce do żarcia, więc gotuję resztki kaszy gryczanej, wpierdolę ją z jakimiś resztkami mrożonego groszku z marchewką (jestem weganem), bo po co mam iść do sklepu (a mam naprzeciwko...)? Jedyne na co miałbym ochotę to znaleźć jakieś drobne i skoczyć do apteki po dwa albo najlepiej trzy Antki... one by mi pomogły, jak zawsze... ale nawet to mi się nie chce. Kurwa, ale piszę głupoty, sorka :) Trochę radochy daje mi granie na gitarce, więc idę "przygrzać" coś z Johna Frusciante...
I grew in understanding and power and made myself into Darth Krayt.
  • 132 / 2 / 0
No... Frusciante swego czasu lubił sobie coś "przygrzać" ;-)
  • 641 / 16 / 0
Po tygodniu czasu przeszły mi skutki uboczne... ale od 2 dni zmniejszyło się również pozytywne działanie sertraliny , pozostała bezsenność.
Jestem na dawce 50 mg/d czy zwiększać dawkę czy poczekać?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2010 przez voorman, łącznie zmieniany 1 raz.
"Who's painting my life in sorrow blue"
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
u mnie takie naprawdę pozytywne efekty przy tej dawce zaczęły się po 1,5 miesiąca. Teraz od niedawna zwiększyłem do 100 i przerabiam od nowa sajdy
Powiedz NIE trzeźwości
  • 641 / 16 / 0
Zwiększyłem dawkę do 75 mg i mam nadciśnienie, ból głowy, nerwowość. Jutro zamierzam zwiększyć do 100 mg ale nie wiem czy w związku z tym nadciśnieniem (co prawda nie mierzyłem ale objawy na to wskazują) zastanowię się. Być może to reakcja chwilowa.
"Who's painting my life in sorrow blue"
  • 909 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Po co zwiększasz dawkę, jeśl przy tej nie czujesz się dobrze?
Dawkę należy zwiększać wtedy, kiedy dotychczasowa przestaje przynosić oczekiwane rezultaty. A w Twoim przypadku zastanowiłabym się czy w ogóle sertralina jest dla Ciebie odpowiednia.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 156 / 5 / 0
u mnie sajdy przeszły po ok 2 - 3 tyg. Mam nadzieję, że teraz potrwa to trochę krócej.

Moim zdaniem nie powinieneś zwiększać dawki, jeśli nie przeszły ci sajdy. Cierpliwości.
Powiedz NIE trzeźwości
  • 88 / / 0
na mnie sertra w dawce 25mg od tygodnia (wcześniej było 50mg przez dwa tyg.) przynosi rezultaty: luz, bluz i malina. życie staje się coraz lepsze, do tego zacznę robić to, co zawsze w życiu chciałem robić i poznałem dużo ciekawych osób. pogadam ze swym psychem co on na to ;)
I grew in understanding and power and made myself into Darth Krayt.
  • 156 / 5 / 0
pewnie też zacznie brać :D

mam pytanko: czy po zwiększeniu dawki z 50 do 100 mg mieliście takie sajdy jak na początku? A jeśli tak, to czy trwały dłużej, czy krócej ?
Powiedz NIE trzeźwości
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.