Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 312 / 2 / 0
entranced pisze:
ptakowaa pisze:
Tylko że początki są naprawdę odlotowe...
I pewnie stąd twój nick ]

:-D :-D :-D :moody:
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 5299 / 104 / 0
Spamujcie sobie gdzie indziej :nuts:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1743 / 25 / 0
Ja po paroksetynie miałem tylko brak apetytu i suchość w jamie ustnej, za to po sertralinie po niecałym miesiącu brania nie mogłem nic zjeść, nie mogłem spać - ogólnie czułem się jak 24h na dobę na zejściu z fety....

Ale tak akurat te leki na mnie skutkowały ;-)
Non omnis moriar.
  • 312 / 2 / 0
nutella-cole pisze:
Ja po paroksetynie miałem tylko brak apetytu (...)
Gee, ja jem za trzech!
Pierwszy tydzień-dwa na parox i mniej więcej po 7 godzinach od wzięcia tabletki tak mnie skręca że nie mogę. Dostaję fioła, zapycham się - ale waga w normie. Chm.
Na sertralinie też odczuwałam apetyt.
Otwarcie drzwi do lodówki z impetem i chłonąć, chłonąć, chłonąć jedzenie.
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 974 / 17 / 0
Widzę, że oboje - nutella i ptakowaa leczyliście się sertraliną i innymi. Ja teraz jestem znów na sertralinie (fluoksetyny nie trawie parox nie próbowałem) i doszedłem sobie do 200 mg/d w jednej dawce rano. Nastrój coraz lepszy, lepszy napęd ogólnie pozytywnie tak jak poprzednio gdy brałem, ale mam straszne problemy z ejakulacją przy tej dawce. Pewnie bardzo bym się z tego cieszył, gdybym był obecnie z jakąś kobietą. Jak jest u Was z tymi funkcjami po SSRI? Jakieś różnice? Mi srasznie opóźnia wytrysk, strasznie. A apetyt... huj wie, chyba mniej jem.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: EriXson »
To ja jeszcze dodam jedno pytanko:

Widziałem wykres zalezności dawki od efektu anty-d. i powyżej 50 mg to jest mała różnica. Pfizer, jeden z producentów zrobił jakies badania i wyszło, że powyżej 50 mg efekty uboczne przewyższają pozytywne strony.
A wydaje mi się, że kto jak kto, ale firmom farmaceutycznym powinno zależeć na tym, żebyśmy wsadzali w otwór gębowy coraz więcej tableteczek.

Czy jest duża różnica między np. 50mg a 150mg ?
  • 200 / 3 / 0
Różnica jest nieporównywalnie duża. Szczerze powiem, że przy 50 czy 100mg miałem dożo bardziej obniżone libido niż przy 150mg. Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że przy 150mg nie mam wogóle obnizonego libido. Nie wiem z czego to może wynikać.
Ronski Speed - Something Happened On The Way To Heaven ( 7 Skies Remix )
  • 684 / 9 / 0
Z dopaminergicznego dzialania przy wyzszych dawkach.

To, o czym pisze erixon, to chyba chodzi raczej o maksymalna dawke dobowa wg producenta danego leku. Czyli np jesli sertralina ma max dawke dobowa 200mg, to powyzej tej dawki w wiekszosci przypadkow wystepuja juz prawie tylko wieksze skutki uboczne dlatego wiekszych dawek sie nie stosuje.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: EriXson »
Jak znajdę linka to podeślę.

Właśnie ten Pfizer wyraźnie stwierdza o 50mg, nie o max dawce dobowej.
  • 519 / 2 / 0
Może trochę nieodpowiedni wątek, ale co tam. Czy mogę teraz wziąć ponadprogramową dawkę SSRI żeby się lepiej poczuć?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.