Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
a jakiego?

Ozdobnego z działek, czy też tego białego/fioletowego? Kwitną już?
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 32 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: acostafik »
z tego białego/fioletowego;p
Uwaga! Użytkownik acostafik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Ja zerwałem około 15 makówek ale są jeszcze niedojrzałe. Da rade coś z tego zrobić?

dodam że z łodygi wycieka mleczko
cipka!
  • 223 / 5 / 0
jak to mak lekarski to pewnie ze sie da.
wycisnąłem 10 makówek takich w huj młodych dopiero płatki spadły strzeliłem to a reszte ugotowałem i było spoko.
jak ugotujesz to to tez sie naćpasz.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dropsik »
sie zobaczy
cipka!
  • 223 / 5 / 0
pozatym opum robi się własnie tylko z niedojrzałych bo tylko z nich wycieka mleczko.Można je tez ugotować. Dojrzałe makówki są suche i można z nich juz tylko gotować zupę lub kompot.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 124 / 0
zupa wyszła mi zielona WTF? Gotowałem ze swieżych, z nasionami w środku - może to był błąd...
Świat stracił kolory.

• 99 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kurzowy »
jak gotujesz z zielonego, niedojrzalego maku to logiczne, ze zupa bedzie zielona. zabarwia sie chlorofilem
dwie dziurki w nosie i skończyłosie
  • 2011 / 124 / 0
ktoś tam pisał, że mu wychodzi brązowa, zrozumiałem z kontekstu, że ze swieżych. Po kilku godzinach "zbrązowiała" odrobinę - jest ciemna, zgniła i mętna. Trochę mniej gorzka od kody po ekstrakcji - ale to pewnie kwestia użycia zbyt dużej ilości wody. W każdym razie dzieki za odpowiedz, napisze jutro jakie wrażenia, lol.
Świat stracił kolory.

• 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
jacok pisze:
napisze jutro jakie wrażenia, lol.
Jeśli będziesz miał "jutro" hehe :-D
No one told you when to run, you missed the starting gun.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.