Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Mijał już trzeci tydzień więc zdenerwowany zadzwoniłem do sklepu i przeprosili mnie,wysyłając przesyłkę jeszcze raz,bo stwierdzili że to wina poczty i się z nią skontaktują. Nasionka przyszły po paru dniach,a tydzień później przyszły następne.
Normalnie bym ich nie przyjął ale mnie nie było w domu więc ktoś odebrał przesyłkę.
W odsyłanie mi się nie chciało bawić tym bardziej,że nikt do mnie nie dzwonił,a ja byłem poszkodowany bo tyle czekałem.
Zasadziłem parę w doniczce,niestety nic nie urosło pomimo podlewania i słoneczka. Zasadziłem jeszcze z 50 na dworze w glebie w różnych miejsach. Miesiąc nic nie rosło jak nie było opadów deszczu,ostatnio popadało,stwierdziłem że zobaczę bo może jest jakaś szansa,że coś wyrosło i się zdziwiłem bo wykiełkowało. Nie wiem czy to to ale jakby nasionko napulchło,z niego wyszło coś podobnego do trawy szerokie na początku i zmniejszające się szerokością do końca. Mam nadzieję,że to jest to i za dwa miesiące już urośnie co o tym sądzicie ?
Coś z czym nikt nie godzi się..."
kfap pisze:Przeczytałem cały ten temat i jedni piszą, że makówki powinno się zacząć nacinać/ścinać 3-4 dni po opadnięciu płatków, jeszcze inni podają 7, a kolejny termin to 10-14 dni. Tak więc może ktoś jednoznacznie podać kiedy można zaczynać :diabolic: Czy po odczekaniu np. 10 dni makówka faktycznie jeszcze urośnie, a moc(procentowe wartości) opium w niej zawartej wzrośnie? Ja przy obserwacji swoich nie zauważyłem żeby się powiększyły po upływie 6 dni. A czy moc wzrosła nie miałem jeszcze możliwości sprawdzić. Mam ciśnienie żeby w końcu puknąć opium, chodzi to cały czas za mną, ale może warto czekać?
ODCINAĆ pook14dniach od opadnięcia kwiata-wtedy opium jest najlepsze.
Można też naciąć mak raz a zamiast drugiego nacięcia ujebać całe makówki-wyssysając z nich opium przecinając w kolanku.
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.